Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.07.26. 10:47 emmausz

Apró változások

Szegény fügebokrunk. Kölcsönösen fájnak egymásnak a járda forgalma és a füge. Egyre közelebb kerültek ágai, gyökérhajtásai az utca járdájához, ezért túlontúl belógnak az ágak veszélyeztetve a zavartalan gyalogosközlekedést. Mit tehet a tulajdonos? Fogja a fűrészt és kíméletlenül lemetszi a termő ágakat, amelyek az utca szemébe lógtak. A stuccolás megtörtént. A levágott ágakról letépkedtem és megreggeliztem a már érett gyümölcsöket. Ha nem lett volna sürgős a csonkolás, még sok füge beért volna.
***
Továbbra is ódzkodom a vérnyomásmérőtől. Pedig most napjában háromszor kell regisztrálnom az értékeket. Feleség az asszisztens. Rekordot mért az imént. 137/77/66. Csak el ne mozduljon innen semmilyen irányban. Lehet, hogy a gyógyszerváltoztatás sikeres lesz?
***
Örömmel mutatok a FB-on két kedvemre készült fotót. Csendélet a vegetációról.   
Ízelítő a Jeremiás 22. f.-ből:
...Ezt mondja az Úr: Hozzatok igazságos ítéletet; szabadítsátok ki a nyomorgatottat nyomorgatója kezéből; az idegent, az árvát és az özvegyet ne nyomjátok el, óvakodjatok az erőszaktól, s ne ontsatok ártatlan vért ezen a helyen. Mert ha valóban engedelmeskedtek ennek a parancsnak, akkor Dávid trónján ülő királyok fognak bemenni e palota kapuin szekereken és lovakon, ők, szolgáik és népük. De ha nem hallgattok ezekre a szavakra, akkor saját magamra esküszöm – mondja az Úr –, hogy rommá lesz ez a ház. ... Mert megszegték az Úrnak, az ő Istenüknek szövetségét, s más isteneket imádtak, azoknak szolgáltak.

Jövendölések különböző királyok ellen: Joacház ellen
Ne sirassátok, aki már meghalt, ne gyászoljátok...: Nem tér többé ide vissza, mert azon a helyen fog meghalni, ahová elhurcolták, és ezt a földet nem látja többé.

Jojakim ellen
... Abból áll a királyságod, hogy cédrusfából való épülettel versenyezz másokkal? ... a te szemed és a te szíved csak arra ügyel, hogy a magad hasznát hajszold, hogy ártatlan vért onts, meg az erőszakra és az elnyomásra... úgy temetik el, mint a szamarat: Kivonszolják és kidobják Jeruzsálem kapuin kívül.

Jojachin ellen
... Beszéltem neked, ... de te azt mondtad: „Nem hallgatok rád.” ... Amint igaz, hogy élek ...Azok kezére adlak, akik életedre törnek; azok kezére, akiktől annyira félsz: Nebukadnezárnak, Babilon királyának a kezére, a káldeusok kezére. Téged is, szülőanyádat is idegen országba küldelek; nem ott születtetek, de ott haltok meg mind a ketten. ... utódai közül egy sem ül Dávid trónjára, egyik sem uralkodhat Júda fölött. Közöm. Amit tenni kellett volna egykor és tenni kellene ma: igaz mód ítélni, felszabadítani az elnyomottat, tartózkodni az erőszaktól. Ami többnyire van helyettük: Önzés, haszonlesés, korrupció, kivagyiság, igazságtalanságok lelkiismeretlen döntések sorozata, öldöklés, az élet semmibevétele. Persze ez nem ment gyötrelem nélkül korábban se, és korunk se mentes a bűnhődéstől. Nagyon meg kellene tisztulnunk.
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr838915090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása