Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.12.30. 10:27 emmausz

Szilveszter-nap közeledik, a világ nem csendesedik

Szilveszter-nap közeledik a világ nem csendesedik, sőt, egyre hangosabb lesz. Néhány nap óta legálisan vehet mindenki hangicsáló eszközöket. Petárdát, a kutyák rémét, mindenféle füst- és fénybombákat, rakétákból egyeset és sorozatlövőt. Abban mindnyájan közösek, hogy értelmetlenül rongálják amúgy is igen megterhelt levegőnket. Tehát ára miatt kerül, amibe kerül, és káros hatása miatt is kerül, amibe kerül... Eddig minden évben túléltük.
Tegnapelőtt eldőlt, hogy nem indulunk a nyugati határszélre, ehhez képest engedtünk egy könnyedebb csábításnak. K&R az északi határszélre vitt bennünket, sőt azon túlra, Párkányba. Talán még François meglepődne, hogy hogyan lehet az, hogy mindenki magyarul beszél az étteremben, az üzletközpontban, csupán a feliratok, a bizonylatok és áruismertetők szlovák nyelvűek. Mi sem számlát kaptunk, hanem Pokladničný doklad-ot. A pokladníčka (gondolom pénztáros) egyébként Vargova Andrea volt a bizonylat tanúsága szerint.
Ami meglepő számunkra, hogy milyen szép Esztergom Párkány (Stúrovo) felől nézve. Ez még akkor is így van, ha hozzáteszem, gyönyörűen sütött a nap. Készült is egy csomó fotó, ha már arra jártunk.
Mindent összevéve szép kis kiruccanás volt, és ez még akkor is így igaz, ha nem látszott oda a Magas-Tátra, még akkor is, ha a bazilika épp olyan magas és tágas volt, mint korábban, Melocco szobra, a Szent István megkoronázása meg kissé vesztett hamvasságából. Nem tudom, ember vagy a zegernyés időjárás következménye, hogy a szoborból hiányzik egy elég nagy darab, a talapzatot is kikezdte az idő vasfoga, amennyiben kettétört egy márványlap az oldalán.
Viszont a közelében található bronz lovas-szoborról kitűnő sziluett készült.
A sziluett pedig az egyik kedvenc fotótémám.   
Ízelítő Aggeus 2. f.-ből:
A templom dicsősége
... az Úr szózatot intézett Aggeus próféta által Zerubbábelhez, Júda helytartójához ... Dolgozzatok! Hiszen én veletek vagyok! ...Lelkem közöttetek lakik! Ne féljetek!... Betöltöm ezt a templomot dicsőséggel ... ezen a helyen adom a békét – mondja a Seregek Ura.

Kérdés a papokhoz
...: „Ha valaki holttest érintése által tisztátalanná vált, és hozzáér ezekhez, vajon ezek is tisztátalanná válnak?” A papok azt felelték, hogy igen. Erre Aggeus azt mondta: Ilyen a nép is! Ilyen ez a nemzet is színem előtt! – mondja az Úr. Ilyen minden munkájuk, és tisztátalan minden, amit itt feláldoznak.

A bő termés ígérete
... tán még mindig nem terem a szőlő, a fügefa, a gránátalmafa és az olajfa? Mától fogva áldást osztok.

A Zerubbábelnek tett ígéret
...Megrendítem az eget és a földet. Ledöntöm az országok ...Azon a napon ... olyanná teszlek, mint a pecsétgyűrű. Mert téged választottalak ki – mondja a Seregek Ura. Közöm. Nem nehéz megfejteni az Aggeusnak adott üzenetet: Az Úr vele való együttműködést kíván: Ezt a fajta munkálkodást megáldja.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5612083239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása