Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.02.24. 10:12 emmausz

Letelefonálom

Telefon. Magyarul távbeszélő. Még működik néhány nyilvános telefon a kerületben. Ha nem is tantusszal, de pénzzel, kártyával. Vagy ki tudja? Egyáltalán ki használja. Hiszen mindenkinek a zsebében, főleg pedig a kezében ott a mobil, amit újabban az új típusok után okos telefonnak neveznek. És méltán.
Nekem is van egy. Általában fotózásra használom.
Látok egy érdekes témát, és „letelefonálom”.
Már telefonként is használtam, amikor sétálótársaimat szem elől tévesztettem. Telefonáltam: „rájuk csörögtem”.
Általában azonban arra jó ez a jószág, ha épp semmi dolgom sincsen, „telefonálok” egy játékot, a szókeresőt.
Nem kell telefonálnom, elég csak bekapcsolni okos mobilomat, hogy megmutassa, hányadika van és mi a pontos idő. Ezek után feleslegessé vált a karórám. A telefon pontosabb időt ad, mint az óra.
Nézzük, mire jó még?
Most például elmondja, hogy +1 fok van, ónos esőre van kilátás. De ad 3 napos előrejelzést is.    
Feleség „letelefonálta”, hogy a fodrász hol lakik, s mi a száma.
Az előbb pedig megkereste a telefon számológépét, hogy „letelefonálja”: mibe kerül egy elem, ha nyolc elemért 529 ft-ot fizettünk.
Tegnap néhány fotót „telefonáltam” a Duna-partról.
Felidézhetők a telefon galéria programjának alkalmazásával. Bármikor „előtelefonálhatom” a nyers képeket.  
Ajjaj, ha rádiózni szeretnék, szintén telefonomhoz fordulhatok. Hol van már a rádió- és tévéműsor előfizetési díj?
Abba is hagyom. Ez a robot mindenre képes. Magam felét se használom annak, amit tud.
Csak kuriozitásként említem, hogy évek óta rendeznek mobilhajítási versenyeket. A legeredményesebb mobil-távdobálók közelítik a 100 m-es álomhatárt.     
Ízelítő a Márk 4. f.-ből. 2. r.
A lámpás
 „Vajon azért gyújtanak lámpát, hogy a véka alá rejtsék? Nem azért, hogy a lámpatartóra tegyék? ...

A mérték
Azután így szólt: Amilyen mértékkel mértek, olyannal mérnek majd nektek is, sőt adnak is hozzá. Mert akinek van, még kap hozzá, akinek pedig nincs, amije van, azt is elveszik tőle.”

A növekvő vetés
„Isten országa olyan, mint az az ember, aki magot vet a földbe. Utána, akár alszik, akár ébren van, éjjel vagy nappal, a mag kicsírázik és szárba szökik, maga sem tudja hogyan. A föld magától terem, először szárat, aztán kalászt, majd telt szemet a kalászban. Mikor a termés beérik, rögtön fogja a sarlót, mert itt az aratás.”

A mustármag
az Isten országa olyan, mint a mustármag. Amikor elvetik a földbe, aztán, hogy elvetették, egyre nő,... akkora ágakat hajt, hogy az égi madarak árnyékában tanyáznak...

A vihar lecsendesítése
alkonyatkor így szólt: „Keljünk át a túlsó partra.” Vihar támadt. Jézus a bárka végében egy vánkoson aludt. Felkeltették: „Mester, nem törődöl vele, hogy elveszünk?” Erre fölkelt, parancsolt a szélnek, és a szél elült Jézus: „Miért féltek ... nincs bennetek hit... „Ki ez, hogy még a szél is engedelmeskedik neki?” Közöm: 1. Az értékeket nem szabad rejtegetni. 2. Aki nem halad előre, az lemarad, sőt... 3. Gyönyörű igazság az Isten országának a terjedésének a titkáról: szárba szökken, maga se tudja, hogyan. 4. Az Isten országa elterjed az egész világon. 5. Minden Jézusnak van alávetve az égen és a földön. Szent Fausztina egy misztikus beszélgetésére hivatkozva kijelenti, hogy Jézusnak engedelmeskedik az egész történelem, azaz semmi sem történik véletlenül. Csak mi nem látjuk az összefüggéseket.   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4112287025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása