Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.03.22. 09:53 emmausz

Örüljetek!

Tavasz van. Süt a nap. Olvasom Tabi: Pardon, százegy percre c. kötetkéjét. Tegnap nem bírtam végigolvasni röhögés nélkül az itt következőket. Nektek sikerül?
Beszélgetés ebéd közben
Előrebocsátom, hogy az alábbi drámai riportban egy csomó hangutánzó szó szerepel. Ezek jórészt saját szüleményeim, s velük próbálom érzékeltetni (mert megfelelőbbnek híján van anyanyelvünk), hogyan hallatszik az, amikor a kövér Szekerczei éhesen és jó étvággyal paprikás csirkét eszik. Tudniillik erről van szó: ebédeltem éppen a sarki vendéglőben, amikor a kövér Szekerczei bejött, s a régi ismerős jogán mellém ült. Rendelt egy paprikás csirkét, s kijelentette, hogy mesélni akar nekem valamit.

— Ne haragudjék, hogy ebéd közben mesélek — szólt, mielőtt hozzáfogott volna —, de nagyon éhes vagyok.
Ezek után belekezdett a mesébe és a csirkébe.
— Tegnap délután fél ötkor csámcsám-csámcsám csem-csemcsemcsemcsem találkoztam a Duna — csemcsemcsámcsám — korzón doktor Hédervárival. Azt hiszem, maga is tudja róla, legyen szíves, adja ide a sót, köszönöm, hogy egy ügyes ember, aki gnyugnyugnyugnyu gnyagnyagnyagnya minden csemcsem helyzetben csámcsám feltalálja magát. Ennek a Hédervárinak rukaty rukaty rukaty van egy csám rukaty csemrukaty csám rukaty csemrukaty régi szerződése csemcsem forróbb is lehetne, na mindegy, csemcsem csámcsám, amit most ez a Hédervári szeretne, kisasszony, még egy zsemlét, cedálni a pártra, mert tessék egy forint, azt hiszi, hogy akkor csemcsemcsem gnyugnyugnyu át tudja mente csámcsám ni a vagyo csámcsámcsám nát. Erre persze én azt mondtam neki, főúr, egy pohár sört, csemcsemcsem csámcsámcsám, szóval azt mondtam neki, hogy csem csem rukaty csámcsám rukaty csem rukaty csám rukaty guluguluguli, de jó hideg, hogy nézze, Hédervári, ha maga csemcsem csámcsám csemcsem csámcsám…
Itt tartott, amikor főbe lőttem magam.
Ízelítő a Lukács 5.- f.-ből. 1. rész.
A csodálatos halfogás
a Genezáret tavánál két bárka vesztegel. A halászok a hálót mosták. ... a bárkából tanította a népet. Jézus Simonhoz: „Evezz a mélyre, és vessétek ki a hálótokat halfogásra!” Simon Péter: „Mester, egész éjszaka fáradoztunk, s nem fogtunk semmit, de a te szavadra, kivetem a hálót” – annyi halat fogtak, hogy szakadozni kezdett a háló... úgy telerakták mind a két bárkát, hogy majdnem elsüllyedt. Simon Péter: „Uram, menj el tőlem, mert bűnös ember vagyok!” Mert ... félelem töltötte el őt, Jakabot és Jánost is. Jézus: Ne félj! Ezentúl emberhalász leszel...mindenüket elhagyva követték.

A leprás meggyógyítása
...egy leprával borított férfi: „Uram, ha akarod, megtisztíthatsz!” Jézus: „Akarom, tisztulj meg!” És megtisztult. Kérte, hogy ne mondja el senkinek: ... A hír mégis elterjedt. Nagy tömeg gyűlt egybe, hogy hallgassa, és ki-ki meggyógyuljon betegségéből. Ő azonban elvonult a pusztába, és imádkozott.

A béna meggyógyítása
Egy napon, ...az Úr ereje gyógyításra ösztönözte... egy béna embert... a cseréptetőn át bocsátottak le ágyastul Jézus elé... így szólt: „Ember, bűneid bocsánatot nyertek.” az  gondolataiba látva így szólt: „Mi könnyebb? Ezt mondani: Bűneid bocsánatot nyertek – vagy: Kelj fel és járj? ...az Emberfiának van hatalma a földön a bűnöket megbocsátani!”  A béna a szemük láttára fölkelt, fogta az ágyát, s az Istent dicsőítve hazament. Mindnyájukat ámulat fogta el, magasztalták az Istent... Közöm. - Péter halász, tudja, hogy nincs kapás. De felülmúlva hiúságát, kiveti a hálót Jézus szavára. Jézusnak nem kell (nem is lehet) felülmúlnia önmagát. Bizonyítja, hogy kegyelme erősebb minden szakértelemnél, s szavára hatalmas halzsákmányhoz jut a halász-team.  Be is fejezik ebbeli tevékenységüket. – A leprás kér és kap gyógyulást Jézustól. Jézus kér és nem kap hallgatást a leprástól. És tőlünk? – A bűnbocsánat a lelket a gyógyítás a testet hozza helyzetbe. Az emberben e két alkotórész nem válik el. Ezért mindegy, melyiket szólítja meg a gyógyító. A lelki és testi sérülések a pszichológusok szerint is szoros korrelációt mutatnak.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5312361197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása