Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.05.13. 22:00 emmausz

A nap képei

Kint és bent, itt és ott, ezek és azok találkozása, kattog a mobil, mert elég az élmények megörökítésére. Élménnyé válnak az események, megáll az idő, legalább a fotózás idejére, és a múló pillanatot őrzik a virtuális képek. Korunk csodái. Belefáradni lehet, de megunni talán kevéssé.
Mai témák egy esküvő. A meglepetés: nincs rizzsel szemetelés. Legalább tíz szappanbuborék-fújó anyaga szállt a szelek szárnyán, szivárványos színeivel gazdagítva az ifjú párt és a velük örvendezőket.
Más. Találkozás régi emlékekkel, találkozás egy kert virágaival.
Ennyi egy napra bőven elég.
Pedig egyéb helyeken is bőven estek történések.
Kaposvárt Varga Lacit szentelték püspökké. Áldja meg életét az Úr!
A pápa meg a fatimai jelenések 100. évfordulóján felkereste a portugál kegyhelyet. Legyen vele is az Úr!
Ízelítő a János 16. f.-ből:
Jézus: eljön az óra, amikor az, aki megöl titeket, azt hiszi, hogy szolgálatot tesz vele az Istennek. ... Azért mondtam el, hogy ha eljön az óra, eszetekbe jusson, hogy előre megmondtam nektek.

A Vigasztaló eljövetele
Most elmegyek ..., de eljön el hozzátok a Vigasztaló... és meggyőzi a világot a bűnről..., amiért nem hittek bennem. Az igazságról, hogy az Atyához megyek, s többé nem láttok. Az ítéletről, mivel a világ fejedelme ítélet alá esett... az Igazság Lelke majd elvezet benneteket a teljes igazságra. ... azt mondja el, amit hall... Megdicsőít engem, mert az enyémből kapja, amit hirdet nektek. ...

A viszontlátás reménye
Rövid idő s már nem láttok, ismét rövid idő s viszontláttok... ...Szomorkodtok, de szomorúságotok örömre változik. Az asszony is szomorú, aki szül, mert elérkezett az órája. Amikor azonban megszületik a gyermeke, azon való örömében, hogy ember született a világra, nem gondol többé a gyötrelmeire. ... viszontlátlak benneteket, s akkor örültök, és örömötöket nem veheti el tőletek senki. .... Eddig nem kértetek semmit a nevemben. Kérjetek és kaptok, hogy örömötök teljes legyen. ... Eljöttem az Atyától, a világba, de most itt hagyom a világot, és visszatérek az Atyához.” ...Tanítványok: hisszük, hogy az Istentől jöttél. Jézus: hiszitek? Eljön az óra, s már itt is van, amikor szétszéledtek... s magamra hagytok. De ... az Atya velem van...  bennem találjatok békességet. A világban üldözést szenvedtek, de bízzatok, mert legyőztem a világot. Közöm. Még mindig az utolsó vacsora terme, ahol eligazítást tart lényeges dolgokról az Úr. Tökéletes az általa használt kép. A szülő asszony szomorúsága örömre változik, amikor megszületik gyermeke... és nem gondol többé gyötrelmeire. Krisztus kínszenvedése és halála éppen úgy megszüli az ember megváltását, és ez neki hatalmas öröm, megváltó művét éppúgy mutatja fel az Atyának (aki mindvégig együtt szenved vele [kompassió]), mint férjének az asszony újszülöttjét. Ez nekem is felfedezés, másról nem is akarok írni.   
  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6612503671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása