Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2006.04.22. 18:55 emmausz

Temzi. A temzi nálunk azt jelenti, hogy olykor közösen meglátogatjuk a köztemetőt. A szülők és nagyszülők sírját. Mindig a köztemetőbe megyünk, sose a Farkasrétibe, pedig más rokonok ott nyugszanak. A Gyorgyovichok közül grószi, (apai nagyanyánk, Gy. Egon, Gy Aurél,  Kornél és Gy. Aurélné).  Nos, ha szerencsénk van, szép időt fogunk ki, mint pl. ma. Ez amolyan évadnyitó. Némileg kialakultak a szerepek is. A lányok virágokat, csokrokat, palántákat vesznek, Gábor egy zsák földet, én pedig mécseseket szoktam vinni, meg gyufát, kisollót. A többiek különféle szerszámokat. Most Kinga felújította Éva sírfeliratát. Általában eltakarítjuk a szemetet a sírok körül. Ma 3 kocsira való ember gyűlt össze. Fodor Zoli és Zoli, Ági, Kata; Gábor, Kinga, Maki, Én, Ildi, Cselló és Ancsa. Épp egy tucat.
Amiért az egészről írok, az egy szociológiai tanulmány témája lehetne. Ez a kb. tíz ember Bp-ről, Paksról, Budaörsről és Salgótarjánból érkezik. Ezúttal is (Csia kivételével) mind ott voltunk: hat testvér, és még, akik eljöttek. Gondolom, megjelenésünk minden alkalommal feltűnést kelt, mert mások mind csendben teszik dolgukat, emlékeznek szeretteikre s elmélkedhetnek: hodie mihi, cras tibi. (Ma nekem, holnap neked, vagy karinthysan: Hoci ezt nekem, frászt neked.) Nos, ehhez képest mi hangoskodunk. Nagyon is. Ez a feltűnő, ez a szokatlan. Hát hogyne hangoskodnánk, mikor ennyien a legritkábban találkozunk. A találkozás öröme elnyom minden egyéb szempontot. Magam próbálok csendben lenni, de nem is olyan egyszerű ez ebben a hangulatban. Hát ez az, ami enyhe megbotránkozást kelthet másokban, ha még egyáltalán van olyasvalami, amin botránkozik valaki. Magamban persze azt gondolom, hogy minden égben tartózkodónk velünk örül örömünknek. Nem hiszem, hogy az tör elő belőlünk zsigeri szinten, hogy de jó! Mi  még élünk. 
Hát ez a trend, ez a menetrend, mindig azonos a sírok közötti bóklászás sorrendje is. Dolgunk végeztével aztán szétspriccelünk, ki-ki étterembe, avagy haza, gusztusa szerint.  
A délután csendjében megpróbáltam megint valamiféle rendet teremteni összegyűjtött írásaim között. Most már kb. 20 témakörbe soroltam korábbi cikkeimet, hogy szükség esetén valamilyen csokrot állíthassak össze belőlük. Ismételten megállapítom, hogy én írni szeretek, s nem szerkeszteni. Úgy vélem, hogy kevés kivétellel szinte minden írásomnak megvan a maga súlya. De egyikről sem gondolom, hogy hosszú időn keresztül élniük kellene, és hogy ezzel kellene minden kor emberiségét bombázni.
Azt határoztam, hogy mindet kinyomtatom, és a papírok összerendezése adja a kötet tartalmát. Ezeket beemelem majd egy közös file-be, és kész. Nincs sok kedvem hozzá, mert rabszolgamunka, és nem ad igazán új minőséget. Bizonyos fokig szalmacséplés.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr15167229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása