Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2006.06.08. 08:14 emmausz

Nem az én dolgom

Hogy mi a dolgom, csak én tudhatom, és még akkor is tennem kell, ha kétségeim adódnak értelme felől.

Lehet, hogy csak annyi, beszámoljak arról, amit tapasztaltam. Tegnap egy parkinsonos emberről írtam, ma egy korábbi buszjárattal utaztam. Erre egy fiatalember szállt fel többek között, aki körülnézett, aztán újra körülnézett, majd újra meg újra. De kíváncsi természetű! - gondoltam elsőre. Igen ám, csakhogy elkezdett magában beszélni, és a kettő több mint gyanússá tette. Ez az ember nem tudja leállítani fejének egy függőleges tengely mentén történő ide-oda forgatását ? Hát igen is, meg nem is. Megfigyeltem, hogy amikor vakaródzik, addig áll a feje. Amint abbahagyja, elindul.

Sokszerűen sérültek vagyunk. Van, aki nem képes eltitkolni, mert baja olyan jellegű. Mi többiek ideig-óráig képesek vagyunk elrejteni hibáinkat.

Ki tudná megmondani kívülről, hogy lábam vizesedik, tenisz-könyökké lett jobb karom könyökízülete. Arcom nem az egészségtől csattan ki, hanem keringési zűrtől, és noha ritkán köhögök, még valamiféle influenzaszerű gyötör, amit vagy másfél hete kaptam ajándékba.

Mi az én dolgom?

Tegnap fejeztem be egy Robert Schuman életével foglalkozó könyvet. A végén található egy közbenjárását kérő ima. M. volt osztálytársa P. sclerosis multiplexes. M. beszámolója szerint állapota súlyos. Érte mondtam el ezt a közbenjáró imát, mert amióta ismerem helyzetét, azóta meg vagyok rendülve, hiszen ismertem a gyereket középiskolás korából. Az iskola lépcsőházában dulakodott társaival igen egészséges vehemenciával. Ma alig él. Sorsa megindított. És?

Már másokért is imádkoztam. Emlékezetem szerint két halálos betegért. Egyikük ügyében szintén közbenjárást kértem. Meghaltak mind a ketten. És?

Az én dolgom? Én gyógyítanék az imával? Frászt.

Kérdezi is T.: Hogy derül ki, hogy ennek az imának a hatására gyógyul meg? Nem tudom. Az-e a legfontosabb, hogy ez nyilvánosságot kapjon, vagy a gyógyulás.

Felmerülhet még, hogy milyen alapon avatkozom bele a Gondvislésbe? Válaszom: A Gondviselésbe lehet, hogy bele van írva: ezért ekkor imádkozzanak. Semmit sem tudok. Ceruzával feljegyeztem a nevet, az időt a könyvbe. Nincs több tennivalóm.

Múltkor beszélgettünk SzÁ-ról, aki egy vak felett imádkozott, aki visszanyerte látását. Ő gyógyított? Egy frászt. SzÁ később elvesztette két gyermekét s közeli rokonát. Mindhárman egy idejűleg, egymás után tóba fulladtak. Nem látom át ennek a misztikába hajló történéssorozatnak az összefüggéseit sem.

Kitüntették VP-t, a Zászlónk egyszemélyes mindenesét. Fel akartam tenni a regnum levelezőlistájára a hírt és az ennek nyomán vele készült interjút. Valamiért nem ment át az anyag. Nem az én dolgom. Majd köszönti más.

Talán annyi a dolgom, mint a hangyáé. Teszem a feladatomat. Hogy eltapos-e valami/valaki/ vagy nem, az már nem az én dolgom.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr715167264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása