Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2006.11.03. 10:05 emmausz

Arrogancia

Amikor a kormányoldal kijelenti, hogy az ünneplők magukra húzták a provokátorokat, akkor nem hiszek a fülemnek, mert bár a hit a hallás útján terjed, mondja Szent Pál, de a tapasztalatszerzésben megelőzi a látás, a szem. Márpedig a tévé sokkal hamarabb kezdett el közvetíteni rendőri atrocitásokról, mint ama másik eseménysorozat egyáltalán elkezdődött volna. Az előző süketeléshez ugyancsak szektás hit kell, és a tényektől való leválás. Legalább még kétféleképpen ki kell fejeznem ezt az arcátlanságot, a hatalom szerint a befőtt teszi el a nagymamát, illetve a bárány támadja meg a farkast. Ha nem volna ilyen méltatlan az egész ünnepségsorozathoz a dolog, röhögnék ezen a filmvígjátékba illő szamárságon, de nem tehetem, mert én – bár az ünneplés nem az erősségem – mégis elkeserítőnek tartom, hogy a hatalom ellopta tőlem 56 ötvenedik évfordulóját. Ellopta, mert soha többé nem lesz módom ezt a jubileumot méltóképpen megünnepelni. Hacsak nem arra gondoltak, hogy a tévé előtt ülve az éjfél utánig tartó rendőri erőszakban való gyönyörködésben kívánom kiélni az igaz magyarságunkat megmutató forradalom megünneplését.

Ilyen keserű indulatok foglalják le egész emberségemet, és ezen nem változtatott az sem, hogy Tücsi hazahozta és megmutatta a legújabb ötvenforintos pénzérmét hátulján a lyukas zászlóval. Egyelőre a szívem közepe égett lyukasra a hatalom arroganciáját figyelve. És nem köszönöm meg nekik.

Sajnos még ez sem minden. Az teszi igazán kontrasztossá a dolgot, hogy egyfelől nép nélkül ünnepel a hatalom (azzal a Nyugattal, mely cserben hagyta e kis népet szabadságért folytatott küzdelmében, legalábbis kétarcúnak mutatkozott), és ünnep nélkül maradt a nép, mert ellehetetlenítették a „trükközésekkel”. Így áll a feje tetején az ország: egyesek s.-t csinálnak a szájukból, mások pedig hánynak. Ha fiatalabb volnék, azt mondanám rá: Nagyon durva.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr825167345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása