Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.01.15. 08:35 emmausz

Háború és béke

Tegnap valamelyik tévécsatorna úgy viselkedett valóban, mint a kanális, mint egy kloaka. Informatikai játékok között hozott egy képet a megfeszített és anyaszült meztelen Krisztusról azzal a megjegyzéssel, hogy itt kvázi egy öltöztető babával állunk szemben, s mindjárt be is mutatta: a kép melletti ruhadarabokkal, pl. mikulásnak lehetett az egér segítségével felöltöztetni. Ekkora arcátlanság láttán dermedten meredtem a képernyőre, és nem kapcsoltam át a jelenséget más csatornára, csakúgy, mint néhány hete sem, mikor a földrengést észlelve nem indultunk el az ajtónyílás irányába, hanem csak azt vártuk, hogy mi lesz. Elsőként az ugrott be, hogy a Mohamed karikatúráért vad megtorlást helyeztek kilátásba a moszlimok. És mi... Utóbb pedig azon gondolkoztam el, hogy még a csatorna nevére sem emlékszem, hogy néven nevezve ledisznózzam a programért felelőst hallatlan gusztustalansága miatt. Marad az, hogy az ismeretlen tettes ellen emelek szót: „Tapintatlan, piszkos ember!!!” ... és morgok még egy sort: Quousque tandem abutere atheisti patientia nostra?

* * *
Mivel oldjam ezt az elemi keserűséget, melynek okozói az újabb időkben mintha gyakrabban frocliznának bennünket, béketűrőket? Talán egy ma reggeli élményemmel. Munkába jövet a Sodrás utcában zörgő hangra lettem figyelmes. Az egyik kopasz fán föl-le futkározott, kergetőzött két kis mókus. Játszottak. A száraz fakéreg csakugyan zörgött a kis állatok karmaitól. Néhány másodpercre megálltam gyönyörködni bennük. Nemrég is láttam egyet az iroda ablakából. A szomszédban lévő marokkói követség kertjében futkosott egy mókus, majd mindenféle útlevél és vízum felmutatását nélkülözve átrepült Magyarországra a marokkói légtérből – könnyedebben végigfutva a villanydróton, mint egy kötéltáncos –, és a szemközti fenyőfán tűnt el, mielőtt bárki is igazoltathatta volna.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr75167401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása