Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.02.16. 12:10 emmausz

RÜSZTNI

A Bajcsy-Zsilinszky út Nyugatihoz közeli fertálya teli van műszaki szakboltokkal. Zsuzsa évekkel ezelőtt itt vette mosogatónk mellé a csepptálcás, kétszintes szinterezett edényszárítót. Olyannyira praktikusnak bizonyult, hogy tegnap munka után meg akartam ismételni a produkciót és még egyet venni, immár neki. Végigjártam az általa egykor látogatott és nem látogatott boltokat, de sehol sem kaptam. De ha már itt járok, gondoltam, veszek egy csapalkatrészt, egy karmos rápattintós fehér műanyag alkatrészt, mely a réz szelepfelsőrészt és a műanyag forgatógombot köti össze. Szükségünk volt rá, mert elvénült a 15 év használat során a régi széttört, s alig tudtuk használni így a melegvizet. Szó, mi szó, beléptem a csap mintaboltba. Az egy szem mintatermi mintaeladó telefonon szervezte éppen karrierjét, igen hangosan tárgyalt valakivel. Minden erejét odakoncentrálta, mert köszönni nem maradt energiája. Körbejártam a villogó csapok arzenálját, majd ő telefonált én kióvakodtam a csillogó boltból. A következőben megtudtam, hogy egy harmadik tart mindenféle szerelvényt. Ez az én boltom! – mondom, s odacaplattam. Röviden elmondtam, hogy mire van szükségem. Lásd fent. Az idős személyzet szeme megcsillant: megértette, amit mondtam. Ja magának rüsztni kell! – mondta, és hozta. Majd számítógépe elé ült, hogy megkeresse a karmos alkatrész árát. 20 forint darabja. Adjon négy rüsztnit, és a következő 15 évre megoldódik a csapok gyenge pontjának a cseréje.
Boldogan vittem haza a zsákmányt, mint a reklámfigura a bontott csirkét.
Lám, a globalizmus mellett megél a small is beautiful szlogen fémjelezte magatartás is. Igazából ide kellene idézni Tömörkény novelláját, melynek a témája, hogy a kasza hogyan teljesít kimúlása után különféle feladatokat. Lesz belőle sarló, kés, bicska, talán sarokvas, végül fémanyagát szegnek vágja fel a takarékos gazda. Hol van ez már, és miért jobb az, ami kiszorította e gyakorlatot?

* * *

Egy kis csendes és megkésett anniversaire: Február 10-én volt egyéves a blogom. Láthatod a bejegyzések számából, hogy hét végén nem dolgozom-blogozom. Hát itt akkor most itt egy gyertya áll. Én meg fújhatom. Nem igaz?  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr785167434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása