Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.04.26. 08:33 emmausz

Nem volt hírértéke?

Szombaton, április 22-én Csobánkán szép ünnepség keretében 100 éves bérletbe adta a Szociális Missziótársulat a Böjte Csaba által vezetett Dévai Ferences Alapítványnak a saját tulajdonukat képező kastélyt a környező hatalmas parkkal együtt azzal a céllal, hogy ott a Szövetség az életért elnevezésű projektet valósítsák meg Csaba testvér és társai. Családunk 3 tagja részt vett ezen az aktuson, mert értékes és ritka szép gesztusnak tartottuk az eseményt, melyben szerettünk volna személyesen jelen lenni. Meglepődve tapasztaltam, hogy az általam olvasni szokott egyházi sajtóban nem találok beszámolót a nap eseményeiről. Nos nézzük, mi történt?
Mintegy 500 ember volt kíváncsi, mit tervez a dévai szerzetes Csobánkán. Sokan érkeztek Bp-ről, Csobánkáról, világiak és szerzetesek, ifjak és idősek egyaránt.
A nap folyamán elsőként a helyi polgármester emlékeztetett az épület hányatott múltjára, majd a misszióstársulat főnöknője mondta el, hogyan jutottak elhatározásukra, s végül Csaba testvér foglalta össze, hogy milyen elképzelései vannak az elindítandó intézményre vonatkozóan. Az előadásokat a dévai árvaház gyermekeinek műsora tarkította témához illő dalok megszólaltatásával és a Twist Olivér c. Néhány jelenetének a bemutatásával. Okos és találó összeállítás volt a műsor. Egymást erősítették az elhangzottak, amit így lehetne összegezni. Van értelme a szeretetnek, nem adják ingyen, sokat kell érte dolgozni, és erre az együttcselekvésre kívánnak mozgósítani. Imát, munkát és anyagi támogatást kérnek, hogy megvalósuljon a tervük.
A házban ugyanis mintegy 25 anyát kívánnak befogadni. Olyanokat, akik elállnak attól, hogy abortálják magzatukat ellehetetlenült élethelyzetük folytán. (Nincs se lakásuk, se jövedelmük.) Igazán azt szeretnék, ha a gyermekek apja is együtt lakna a szülőanyákkal. De ez nem kritérium. A száz évnél korosabb épületben sok kár keletkezett a természetes kopás és a hajléktalanok rongálásai következtében. Az általános felújítás mellett szükség van az épületbelső átalakítására is ahhoz, hogy tervezett céljának megfeleljen. 25 lakosztályt kell kialakítani benne.
Csaba testvér kijelentette, hogy azonnal elkezdik a szakmunkákat. Vasárnapra önkéntesek segítségével kitakarították az épületet, a sittet elszállították. Folyamatos tevékenységgel szeretnék elérni, hogy októberben zárható, nagyjából kész épület fogadhassa a lakókat. Értesüléseim szerint ugyanaz a team fog összehangoltan dolgozni, akik a dévai kolostort rendbe hozták. Böjte Csaba mindenesetre számít a magyar emberek nagylelkűségére is. Már az ünnepség során gyűjtést tartottak, hogy a gyorsütemű építkezésnek az anyagi alapja is mielőbb megteremtődjék

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr815167491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása