Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.05.18. 08:58 emmausz

Zörgessetek!

Zsuzsa imát kért, mert ma szeretne bevonulni a kórházba szülni. Mondom, ez azért nem ilyen egyszerű. Május 24. a kiszámolt idő. Persze, minden lehetséges, mégis ha a statisztikai átlag érvényesül, akkor ma nem fog szülni. Katinak is mostanság van a szülinapja: [V. 20.] Ezek azért említésre méltók, mert ma reggel valamilyen tanácskozás miatt 9 jezsuita misézett együtt, és még ketten civilek.
Ami még soha nem fordult elő, most megteszem. Egyszer álljon itt az szerzetesek neve részletezve: Nemesszeghy Ervin, Nemes Ödön, Nagy Ernő, Nagy Ferenc, Szabó Ferenc, Simó Ferenc, Benkő Antal, Forrai Tamás, Sajgó Szabolcs. Senkit nem hagytam ki? Köztük a kakukktojás N. Ernő, aki testvér, a többiek papok. Nemesszeghy Ervin prédikált. Többek között a vajúdó asszonyról, aki szülés után feledi bánatát, mert örül, hogy új élet jött a világra. Ez adta az ötletet, hogy ideidézzem Zs. kérését, imádkozzunk érte. Erre ösztökélt az is, hogy összesen 11 fő fohászáról van szó. Kértem hát, hogy Zsuzsáért, aki a közeljövőben szülni fog, s Katiért, akinek születésnapja lesz, imádkozzunk. A szokásos – Kérünk téged, hallgass meg minket! – zúgott a többi mellett ezekre a kérésekre is.

Elgondolkoztam rajta, milyen materiális szellem lett úrrá bennem: 11 imádkozó az már valami! Ha ennyien kérjük, jobban meghallgat-e az Úr, aki ismeri vágyainkat, kéréseinket, még mielőtt megfogalmaztuk volna? Mit jelent a többieknek két utódom neve, akiket említettem? Tényleg azonosultak-e velem kérésemben, vagy csak automatikusan morogták a szokásos választ? Esetleg nem gondoltak semmit? Esetleg nekik nem is olyan fontosak ezek a kérések? Mi a különbség a között, hogy nagyon rákoncentrálnak az imaszöveg tartalmára avagy sem? Az Isten hogyan válaszol ezekre a jókívánságokra vajon, ezekre a szolidaritást felmutató egybehangzó kérésekre? Mi van akkor, ha Ő mást gondol? Változtat-e döntésén azért, mert 11 ember kéri? Mi van, ha ezekből csak 10 imádkozik, a többi csak darálja a szöveget? Mi van, ha csak 5 ha csak 2? Óhatatlanul Ábrahám alkuja elevenedik meg bennem, aki kéri az Urat, hogy mentse meg Szodomát a pusztulástól. Ha legalább 50 igaz van a városban. Ha legalább 45, 40, 30, 20, 10 igaz él a városban? (Mint tudjuk, annyi se volt, így hát Szodomának és Gomorrának annyi lett, sőt még Lótnénak is, aki visszanézett.)
Azt hiszem, a megoldás a mindenben Istenre hagyatkozó bizalomban található. Nekem ezek a kérések fontosak, ezért fordulok Istenhez, aki tudja, hogy így látom a dolgokat, ahogy. Azt is tudja, hogy mi a legjobb ezekben az ügyekben. Eszerint fog dönteni. És ez így van jól. Egyébként is Ő biztat [megint a bízás, bizalom]: Kérjetek és adatik nektek. Zörgessetek, és ajtó nyittatik nektek. Szoktam rövidre fogva így szólni: X üggyel kapcsolatban legyen meg a Te akaratod. És az jó lesz. Az valóban jó lesz. Vonatkozik ez saját kétségeimre, problémáimra, jelenemre és a jövőmre is.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr515167523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása