Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.08.08. 11:01 emmausz

Sziget

Már augusztus 6-án elkezdtem szidni a Sziget-fesztivált, mert bár 8-án nyit, már 6-án hangoltak a fiúk, nem nagyon szívesen tolerálom tízezrekkel együtt a ránk árasztott zagyva és monoton, de erőszakosan kitartó dobokat, basszust. Senki nem örül neki, hogy órákon keresztül ezt az értelmetlen zajkatyvazt zúdítják füleire. Tehát a mínusz egyedik napon történt ez a zajlavina, mert tegnap a fesztivál nulladik napja volt. Özönlöttek erre az eseményre széparcú és kevésbé megnyerő külsejű fiatalok, középkorúak. Elkészültem az újabb zajadagra, de semmi. Mondtam is az asszonynak: – Milyen kedves meglepetés. Már rákészítettem magam, hogy megmorgom a „kibírhatatlan csatazajt”, de semmi. Nincs miért hőzöngenem.
Egy biztos, mérhetetlenül unom, és évtized óta tartó velünk való kísérletezésként viselem el ezt az eseménysorozatot, ami talán erről szól: Mekkora zajterhelést visel el a helyi népesség lázadás, életveszélyes fenyegetések és tüntetés nélkül?
Igazán sose sikerült megkedvelnem, noha játszott ott az Illés, idén az LGT, fellépett néhány olyan banda is, akiket szerettem egykor hallgatni. Azt is tudom, hogy a béke szigete néhány egyházi személy sátras jelenléte, de igazán nem erről szól a sziget. Inkább olyasvalamiről: itt minden következmény nélkül kidühöngheted magadat. Nincs szülői felügyelet. Egyéb is alig. Mert igaz, hogy beszélnek komolyzenei blokkról, de mellette egyik évben a tévé egyenes adásban közvetítette a sárban birkózás lélekemelő valóságát. Magam egyik évben kit kerékpároztam a „sziget” utáni szigeten. A látvány felejthetetlen volt. A tájkép csata után az ott látottakhoz képest idilli csendélet. Még akkora szemétheggyel nem találkoztam korábban. Hát ennyit a kulturális fesztiválról.
Már 1991-ben idegesített a rosszul lokalizált zaj. Ha déli szél fújt, egyenes adásban élvezhettük úgy éjfél után fél kettő tájban a Ne pofázzatok bele a dolgaimba szövegű szuperprodukciót társaival együtt. Olykor nem volt teljesen világos előttem, aki a mikrofonnál zajong: most éppen rosszulléttel küzdve hány-e valójában, avagy énekel?
Tehát úgy hiányzik a Pepsi-sziget nekem, mint ablakos tótnak a hanyatt esés.
Valamikor pedig hívtak oda dolgozni. Talán 1992-ben telefonált rám egyik nőismerősöm – akivel együtt jártunk munkanélküliségünk idején egy menedzsertanfolyamra –, hogy talált egy jó munkát. A szigetre hívják óvszert árusítani. De több emberre volna szükség. Gyere – invitált –, jól fizetnek.
Nem mentem.  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr355167588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása