Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.08.10. 14:36 emmausz

Confessio

Két napja nonstop dolgozom 97 egyetemista által írt esszén, melyet Ki nekem Jézus? kérdésre válaszolva írtak. Ezek feldolgozása töltötte ki irodai magányom minden percét. Olvasóimnak türelmükért kiemelek egyet, egy hölgy által írt anyagot, hogy érzékeltessem, milyen hangvételű dolgozatokkal operáltam.
„Nehéz beszélni arról, ki nekem Jézus. Egyrészt, mert igen intim és személyes dolog, másrészt nem tudom úgy alakítani szavaimat, hogy pontosan fejezzem ki azt, amit mondani szeretnék. ... A szentáldozás által Jézus eltölti szívemet. ... Jézus állandó jelenlét és biztonság számomra. Amikor hozzá imádkozom, Vele beszélgetek, és Ő válaszol. Ilyenkor idejön hozzám, lehajol és felemel, a karjaira vesz. Néha, amikor nehéz helyzetben vagyok, és azt hiszem, kilátástalan a helyzetem, sőt abban is kételkedem, hogy jó irányban haladok-e, Ő odalép hozzám, és bátorít. A kezemet fogja, és nem engedi el soha, mert nagyon szeret engem. Nap mint nap megtapasztalom a szeretetét, a fülembe súgja: »Bízz bennem!« Csakis Vele tudom átvészelni a mindennapokat. Jelen van, amikor meg kell erősíteni engem, és akkor is, ha együtt örül velem. ... Jézus bennem van, ezért célom, hogy aki rám néz, lássa bennem Krisztust. Ez talán még nem igazán sikerül, de próbálom megvalósítani. Azt hiszem, Jézus az én legjobb barátom, és én is Jézus csetlő-botló barátja vagyok.”

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr285167591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása