Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.08.14. 09:07 emmausz

Trendi az őrültség?

Szoktam tömegközlekedni. Kiábrándítóak újabban a közlekedési eszközök plakátjai. Hamarjában három újabb plakátot elemzek egy kicsit.
– Hasmenés elleni plakátokkal tele minden HÉV-vonat. Ön dönt. Ugyan miről? Hogy összecsinálja magát vagy beszedi a reklámozott szert? Azért se írom ide a nevét (meg azért se, mert rég elfelejtettem). És ha másféle szert preferálok? Volt már néhány előzetes álszabadságot kínáló plakát korábban. Ön dönt – szuggerálta a falragasz –, hogy ennyi vagy annyi kátránytartalmú cigarettát szív-e. És ki mondta, hogy dohányozni akarok?
Vissza a hasmenős plakáthoz: Épeszű dolog-e feltételezni, hogy minden utasnak hasmenése van? Ugye nem. Ám a HÉV-kocsiban ez az egyetlen idétlen plakát található vagy húsz példányban. Lehet, hogy sima polgárpukkasztás az egész: „Be vagytok sz...va?” Itt a segítség.
– Előző blogjaim egyikében már elintéztem a „Kérjük, ülőhelyedet te is add át” című marhaságot. Ez mindenkit arra biztat, hogy kár volt leülnie, mert legjobban teszi, ha a feliratot látván azonnal felpattan, és ha kell, ha nem átadja a helyét a következő őrültnek, aki ugyanígy tesz...
– Most meg ilyesvalami felirattal szembesültünk: okosabb vagy, mint egy 5-es? Én arra tippeltem, hogy az „okosabb vagy, mint egy ötes” szöveg mögött ez akar állni: okosabb vagy, mint egy ötéves? (akkor ugyanis mehetsz iskolába). Feleségem erre voksolt: okosabb vagy, mint egy jeles? (mármint jeles tanuló). De így is lehetne érteni: okosabb vagy, mint egy ötödikes? Lehet, hogy még cifrább a megoldás? Ki tudja? Ismétlem: a plakáton az szerepel, hogy okosabb vagy, mint egy ötes? Válaszom: Azt nem tudom, hogy egy ötesnél okosabb vagyok-e, de hogy a plakáttervezőnél többet tudok, az sicher. Sőt a tapasztalataim révén tudni vélem, hogy a médiában terjed a kontraszelekció, talán még a nepotizmus is felütötte a fejét. Ki tudja?
– A kerítésen óriásplakát hirdeti: Ön dönt: iszik vagy vezet. A falragasz közepén egy tudathasadt alak: baloldala vörös ördög, jobboldala fehér hóember. Namármost. Mindenki maga eldöntheti, hogy mit csinál. Ha ördög, akkor iszik, ha hóember, akkor vezet. Jó szórakozást.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr625167598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása