Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.08.23. 11:06 emmausz

Kiber tér és béke

A Szív újságban olvasom, hogy a bölcsből sugárzott a béke, s mikor ennek titkáról faggatták, azt mondta: amikor ülök, akkor ülök, amikor állok, akkor állok, és amikor megyek, akkor megyek... szemben a legtöbb emberrel, aki amikor áll, akkor már megy, amikor megy, akkor már lélekben le is ült és így tovább. Bizony, bizony, és így tovább. Erről a továbbról mondok néhány szót a XXI. századi fejleményekről.
A ma embere amikor leül, már mobilon hívják, amikor közösségben vesz részt, akkor is mobilozik, amikor a mise elkezdődik s „beszól” a mobilhang, akkor kétségbeesetten próbálja kikapcsolni a készüléket.
Mielőtt beszélni kezdenél hozzá, otthagy, mert mobilhívása van, amikor lecsillapodva elüldögél, akkor sms-t ír, amikor a szövegen gondolkodik, akkor elmegy feltölteni az aksit, s miközben tölt, már a másikon hívják, amikor azon beszél, már a számítógép előtt ül, hogy leszedje az emaileket, amikor leszedte, chat-elésbe kezd. Amikor belemelegszik a válaszolgatásba, akkor bekapcsolja a webkamerát is, s rááll a skype-ra. Amikor a kapcsolat létrejön, lekapja fejéről a head-set-nek nevezett abroncsban végződő drótközeget, s felugrik, mert kész az akkutöltés, s válaszol a közben érkezett sms-ekre. Amikor írja őket, akkor beszól a szobába: valaki kapja már fel a vezetékes telefont, mert magam nem tudom.
Kiber (cyber)-tér a neve a virtuális valóság helyének. Nem nevezném a béke szigetének.  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr805167612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása