Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.11.07. 09:44 emmausz

Érdekes

Gyerekkoromban volt egy képesújság, talán egy hetimagazin, melynek Érdekes újság volt a címe. Rémlik, mintha az olvasói levelekre is válaszolt volna dr. Érdekes. (Érdekes, hogy manapság is ez a divat: olvasóinak a Szent Gellért Kiadónál éppenséggel Gellért páter szokott válaszolni [aki sokak szerint egy nő, a cégvezető]. Még érdekesebb, hogy a Nők lapjában nem dr. Nők apja, hanem Okos Kata válaszolt! Na mindegy.)
Az hiszem, ez az Érdekes újság címválasztása igazi telitalálat volt.
Mert minden újság érdekes. Még a legunalmasabb is az.
Mert minden lapnak érdeke fűződik ahhoz, hogy eltartsa saját magát. Ettől érdekes.
És érdekes módon ezért hajlandó olyanfajta közlésekre, melyek a nagyérdemű számára érdekesek, olyannyira, hogy hajlandók e közlésekért fizetni. Ám képtelenek arra, hogy teljes egészében megtérítsék a lap bekerülési árát. Ezért folyamodnak a lapok érdekes módon a bankokhoz, akiknek viszont az az érdekük, hogy célközönségükkel egy minél nagyobb példányszámban elkelő lapban tudassák létüket, s azt, hogy minden olvasónak érdemes velük üzletet kötni. Hát nem érdekes?
Dehogynem – felelem helyetted.
Érdekmúlás esetén a lap is kimúlik. Ez akkor következik be, ha a kiadó cégnek már nem érdeke, hogy pénzt lásson a lapért, vagy ha nem kívánja a potenciális érdeklődőket szellemileg táplálni aját elképzeléseivel.
Érdekes dolgot olvastam tegnap az 5000 este a Metropolitan-ben c. könyvben. Az egyik  angol
(
Glyndebourne. [G. a Lewes nevű település mellett található. Karinthy azt mondaná, hogy Lewes a magyar leves szóból származik, csak az angolok dabljuval írják]) operafesztivál az első évben 15 000 font veszteséget hozott a szervezőknek. Ez nem kevés, de szellemi hozadéka és a jót szórakoztunk érzése megérte nekik. A következő évben már igazi érdeklődés mutatkozott a fesztivál iránt. Ezért a veszteség akkorra már megközelítette az 50 000 fontot! A fesztivált máig megrendezik, legutóbb Fischer Iván nyitotta meg az előadássorozatot, s noha a jegyárak már az egekben vannak, vélhetőleg mindmáig veszteséges a projekt. Ám van szellemi hozadéka, és végül is jót szórakoznak a szervezők.
Érdekes módon ráismertem a mai sajtóhelyzetre. Érdekes módon megjelennek az érdekes újságok, s veszteséget termel valamennyi. Egyesek megszűnnek, de igazán az az érdekes, hogy mások meg nem, mert van szellemi hozadékuk, és különben is jól szórakoznak, akik életben tartják őket.      

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr245167693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása