Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.12.04. 08:44 emmausz

Mi legyen?

Néhány napja elhatároztam, hogy saját családunkról le-lejegyzek valamit egy éven át. Ma még elég kiforratlan, s nem biztos, hogy kitartok mellette. Nincs senkitől felhatalmazásom, hogy névvel bármit közöljek róla. Ám ha kitalált név szerepel az övé helyett, még rosszabb a dolog. Mondjuk írok QQ-ról, és Angélának keresztelem. Bár a család ki fogja találni, hogy csak ő lehet az, mert neki van valamilyen évfordulója, de őt nem így hívják. Mindenkinek joga van a nevéhez, és hozzá is nő valamennyire kihez-kihez az a hangsor, melyből a neve áll. Személyiségének a része lesz. Még azon is gondolkodom, hogy blogomon belül lehetne egy rekeszt nyitni, ahol elhelyezhetném a családra vonatkozó íráskákat (bekezdéseket). „Ó, én még nem tudom, hogy fogjak hozzá, énmég nem tudom, hogy kezdjem el, keresem a szót, keresem a formát.” Ésmostlássukabekezdést.
Amikor Borikáról írok, kissé hátrább kell húzódnom. Megpróbálom összeszedni azokat az élménymorzsákat, melyek hozzá fűz(őd)nek. Azért nehezebb megfogalmazni róla valamit, mert kevés időt töltöttünk együtt, ritkán is látom. No mégis. Tudjátok Micánál négy évvel fiatalabb, van egy bátyja, Dani, s mindketten (mindnégyen, mert papa mama is) igen filigránok voltak gyereknek. Borikának szép lenszőke haja és nefelejcskék szeme volt, van. Szerette, szereti az ékszereket. Borika nő, aki szerette és szereti a festést (sminket?), élénk színeket. Emlékeim szerint QQ-karácsonyokon ő és korosztálya elvonultak társasozni a kisebb szobába, ahol aztán nagy dumapartik is folytak. Nem hallgatóztam, de közös hobbijuk talán az állatszeretet. Együtt ment az ifjúság egy ideig ornitológus táborba. Tini korában volt egy radikálisabb szakasz, mely eltűnt. Sosem fogom elfelejteni, hogy a legjobb színösszeállítású ingemet ő választotta ki, amellyel születésnapomon megleptek családilag. Bori világlátott a maga módján. Többször volt a horvát tengerparton, de át-átrándul a szomszédos Felvidékre is, s talán már másutt is járt. Isten éltessen, Borika!          

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr895167726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása