Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.12.14. 13:58 emmausz

Viccek, félig tréfás dolgok, komolyak

Még egyszer átolvastam azokat a vicceket, melyek a kolhozkonyhán keletkeztek 10 év alatt. MICKEY: Ökörködéseink címen ki lehetne adni. Kis alakban. Minden oldalra csak egy poén kerülne. Mivel csak szövegek, nem kerülne túl sokba. Magam sajnálom kidobni belőle azokat, melyek saját rostámon ismételten átmentek. De ha külső valaki kirostálná belőle azokat, melyek talányosak maradnak az idegen olvasóknak, nem izgatna. Persze van egy-két vicc, mely ismételten szerepel, és nem egészen véletlenül. Hányszor fordul elő velünk, hogy újként próbáljuk eladni régi vicceinket. Tehát ez nagyon is életszerű!
Aki kiadja, az ingyen röhöghet a poénokon. Bevallom, olyik még ma is mosolygásra késztet közülük.
Olvasgatom a Napút c. kiadványt a neten. Érdekesek Balázs Géza nyelvelő tanulmányai. Különösen is a nyelvi alakzatok témája. Naponta élünk, élek velük. A viccek is teli vannak sűrítéssel, cserékkel, szétszedésekkel, hozzáadásokkal. Kedvelem az önvallomásokat is. Gyorsan és alaposan tájékoztatnak ezek egy-egy ember élete alakulásának fontos állomásaival, csomópontjaival, kereszteződésekkel, ahol más ismert figurák belépnek (és kilépnek) a mesélő életébe, életéből. Ilyennek értékeltem most Jankovich Marcell írását, mely az eltelt ötven évről szedi össze a küzdelmes szakaszokat, embert próbáló éveket.
A Napútra pedig úgy tévedtem, h
ogy érdekelt, mi lett füveskönyvem elektronikus változatával, melyet közlésre-pályázatra beadtam. Mint megírják, kaptak vagy 1000 művet, köztük köteteket is, és olvasásuk eltart 2008 januárjáig. Hát legyen, addig nem piszkálok bele az anyagba, hátha kell nekik.
Mégegy érdekes netoldal szerkesztőségek figyelmébe. A Tipográfia (írni számítógépen) az ELTE Szabadbölcsészet egyik értékes anyaga. Gondolom, letöltése legalább 100 oldalnyi a leágazások nélkül, de hasznosítható, és gyakran szükséges információkat tartalmaz, amit erről a témakörről érdemes tudni.  
    

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr425167739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása