Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.01.06. 10:39 emmausz

A gazda és a többiek

Ma nincs a családban senki, akire emlékezni tartozék. Visszatérek egy kicsit a transzcendenssel kínáló Dobogókőre. Egy mondaton eltűnődtem. Aki fontos az életemben az az a valaki/valami, akinek/aminek a legtöbb szabadidőmet szentelem. Ha azt kérdezik tőlem: Voltaképpen ki is az én gazdám (főnököm), ezen azt értve, aki/ami a legtöbb szabadidőmet kapja, akkor rájövök, hogy több ilyen is van. Még az sem biztos, hogy személy az illető. Lehet hogy valamiféle kedvenc foglalatoskodás, szórakozás, időtöltés: idő „múlatás”.
Pedig van egy olyan főnökünk, aki sugárzó szeretet. Aki feltétlenül elfogad, aki várja, hogy szóba elegyedjek vele. Aki ahelyett, hogy kizsigerelne, kizsákmányolna, véremet venné, kegyetlenül bevasalná rajtam a munkaidő maximális kihasználását, s kihajtaná belőlem az utolsó szuszt is, ehelyett ajándékaival vesz körbe, fáradhatatlanul kész a párbeszédre, tenyerébe írja nevemet, arcához emel, mindenét megosztja velem, és éberségemért (figyelő jelenlétemért) cserébe nekem szolgál, szolgájának. Csak a javamat akarja minden mellékgondolat nélkül. Már mostani valóságomat elfogadja, úgy ahogy vagyok, aki vagyok.
Ha nem volnék ennyire szubjektív, többes szám első személyébe tettem volna az egész rám vonatkoztatható részt, mert mindenki saját magáénak vallhatja minden elemét annak, amit ide jegyeztem.
Jó lenne életünknek erre a kapcsolatára, erre a dimenziójára több időt fordítani, mert ez teszi olyannyira emberivé sorsunkat.
* * *
Még ide írom: Karácsonyra Zsuzsáéktól egy-egy bögrét kaptunk, belematricázva egyikbe Blanka fényképét, a másikba Ágostonét. Most ezekből kortyintgatunk mindahányszor néhány pillantást vetve az apróságokra. Január 5-én érkezett Évától is egy egészen hasonló ajándék. A falra tettük a két nagyobb fiúcska küldött fotóját, Estelle-ke képe keresztapjáé, Mica archiválja. Ám mindhárman megjelennek egy műanyag kulcstartón. Egyik oldalon a fiúk, másikon a lányka képe látható.     

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr755167765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása