Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.02.04. 11:05 emmausz

Hajléktalanok

Nem tudom, miért érdekel, hogy hány csöves él Budapesten. Ma még lehet tippelni, mert bár a felmérés tegnap volt, az összeszámlálással még nem készültek el az aktivisták. Az egyik napilap azt írja, hogy a feltérképezés meglehetősen veszélyes, mert nem egy fészerben ellenségesen fogadják a számlálókat. Mindenesetre illik bekiabálni, hogy „Halló, van ott bent valaki?” Pl. mesélik a csőlakók, hogy a Francia út melletti MÁV-területen lévő nagyobb házfélében kb. 15 román húzódott meg. Ők baltával és nagykéssel várják az érdeklődőket.
Tehát nem tudom, miért érdekel a számuk engem, aki saját ivadékainak sem képes lakást venni, nem azoknak, akiket a törvények őrültségei vetettek ki közülünk.
A törvények összevissza rángatása egész egyszerűen megszokhatatlan. Éppúgy rántják ki a talajt az emberek lába alól, mint az erős földrengés. Hatásuk is hasonló. Akinek nincs jövőképe, mert nem tudja, mekkora mértékben teszik földönfutóvá és milyen ütemben, az nem fog hatalmas összegű hiteleket felvenni, hogy fedélhez jusson. Ez pedig egyenes útként vezet a clochard-életmód felé. Még egy olyan gazdag városban is, mint München, ahol vagy tíz évvel ezelőtt 800 ember élt a hidak alatt. A polgármester hiába biztatta őket, hogy költözzenek üres lakásokba, ajánlatát kiröhögték, mondván: Majd bolondok lesznek lakbért, gáz- és villanyszámlát fizetni. Egy frászt. Ágakkal tüzelnek szabadtéri tűzhelyeikben, s ingyen. Tudom, az itteniek közül
sokan elfogadnának lakható lakást, de éppen azért nincs szállásuk, mert a lakásmaffia kiakolbólintotta őket saját tulajdonukból, mások a hadisarc mértékű közműveket nem győzik állni. (Ld. saját felháborodásom írásos jelét. Nagyon csúnya mondatok jutottak eszembe, amikor megláttam január havi fűtésszámlámat 51 000 ftról. Mert ez már csakugyan tűrhetetlen!) Mi lesz itt? És kinek jó ez?
A hírhedt Uljanov azt fogalmazta meg, hogy a forradalom az osztályharc legsúlyosabb formája, amely akkor tör ki, amikor az elnyomottak ellehetetlenülnek, és nem tűrhetik tovább az elnyomók kizsákmányolását, az uralkodó osztályok pedig túlélve önmagukat már nem képesek tovább ostoba rendszerüket fenntartani. Tessék csak elgondolkozni a bolsevik megfogalmazásán. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr605167806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása