Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.03.16. 09:02 emmausz

SABENA

Société
Anonyme
Belge d'
Exploitation de
la
Navigation
Aérienne

A webes fordítás szerint Belga Légiforgalmi Társaság. Hát mit mondjak, elég szabados fordítás ez, de legyen.
A SABENA nekem nem az 1923-ban megalakult cég, hanem egy filigrán jelvény, egy címer, melynek pajzsában andráskereszt vágja négyfelé a mezőt. A felső cikk kék, az alsó sárga, és két oldalt piros és fekete mező található. Aki ért a heraldikához, tudja, hogy értelmezésükben megfordul a pajzs bal és a jobb (szerencsére a fent s a lent nem) oldala. Ám esetünkben ez is mindegy, mert koronként cserélődött a piros és fekete mezők elhelyezkedése.  Tehát az aranyos szélű pajzson ilyen tarkaság fordult elő. Majd a pajzshoz jobbról-balról aranyszárnyak illeszkedtek, tetejére meg koronát helyeztek – vélhetően a belgát.
Mindent összevéve igen takaros emblémát talált ki magának ez a rejtélyes és anonim társaság.
Kb. 40 éve ennek a légitársaságnak feljebb leírt jelvénye kevéske javaim listáján szerepelt. Én már akkor vonzódtam a jelképek világához, és tetszett ez a szépen megformált tárgy.  Magammal cipeltem mindenhová, kitűztem a kabátomra, mint ma a magyar címert.
Történt pedig, hogy regnumi színekben kirándulást vezettem, talán a Börzsönybe, lányoknak. Jöttek nyolcan-tízen. Hol ez maradt le, hol az. Egy valaki szorosan mögöttem haladt, nem is távolodott el messzire. Már-már feltűnő volt, kitartása. Egyszer, ahogy mellém ért, gondoltam egyet, megajándékozom valamivel. De mivel? Lekaptam hajtókámról a jelvényt, és a kezébe nyomtam, mint valami virágot. Egy jelvény átadása semmiképpen nem jelent házassági ajánlatot, mégis ezt tekintem első személyes közeledésnek, hiszen senki más nem kapott ott és akkor semmit, csak ő. A jelvény persze régóta nincs meg, de emléke igen. Ha nincs SABENA, talán egész élettörténetem másként alakul. Idén leszünk (húsvét mozgó ünnepén) 36 éves házasok. Összekerülésünk történetét mások még sok egyéb eseményhez kötik (nagyon helyesen), de ennél korábbi epizódra nem emlékezem.
Ami pedig a SABENÁ-t illeti, nem fenyeget az a veszély, hogy blogom reklámját két világkörüli útra szóló ingyenjeggyel honorálják, mert a SABENA 2001-ben, 88 éves korában csődbe ment, megvette a Delta (DAT), tőlük pedig nincs jelvényem, és róluk szóló történetem sincs.  
     

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr755167869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása