Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.04.09. 10:25 emmausz

Két mini és két mikro

Démonizálás
A démonizálást az újságíróktól hallom naponta. XY-t démonizálják, azaz csak a negatív tulajdonságait mutatják be, hogy lejárassák.
Ismert arcokon nyugtatom a szememet. Még magamat is meglep, hogy mindegyikükről el tudom mondani, ami rosszat hallottam vagy tapasztaltam velük kapcsolatban. Annyira felkavar ez a felismerés, hogy meg se kísérelem kitalálni, melyiküket miért becsülöm mégis, s miben mutatkozik meg egyedülálló tehetségük, Isten akarta személyiségük gazdagsága és szépségük.
De csakúgy nem kívánom az efféle beskatulyázást, mint a kétezer éve született tarzusi Pál, aki őszintén leírja, hogy bár a jót akarja tenni, mégis a rosszat teszi.
Azon vagyok magam is, hogy kipöcköljem magamból azokat a negatív ismereteket, melyek belülről blokkolnák a reális látásmódot.
Legalább idáig kellene eljutnom.
Valószínűleg ez csak úgy megy, ha az ellenkező előjelű tulajdonságok megjegyzésére törekszem, mert ezekben a tulajdonságokban van élet, lehetőség, dinamika, kibontakozási és kapcsolatfelvételi lehetőség.

Klapka-reklám és az Eucharisztia

Klapka
Tegnap láttam ikszedszer a tévéreklámot, az ékszerárus Klapkáét. Megjelenik egy csinos nő, majd maga Klapka, aki ezt mondja: „Ne a nőt nézze, hanem az ékszert!”
Eucharisztia
Két szín alatt áldozunk. Krisztus vére – mondja a pap. Ízlelem a bort.
És beugrik a szlogen. Persze bor. Bor színe alatt veszem magamhoz az Urat. Ha az a bor tokaji, akkor annak az aromáját ízlelem. Ha chardonnay, akkor azét. S csakugyan bevillan: Ne az ízét kóstolgassa, hanem azt a végtelen ékességet, mely mögötte, benne van, mely átjárja, mely átalakító, mely helyreállítja emberségünket, mely személyesség, mely magához emel.
Helyi plébánosunk említi: Szeret felnézni, körbenézni áldoztatás után a tömegen. Mások az arcok áldozásig és utána. Ő tudja, ő látja. Elhiszem, hogy van változás. És akkor is van, ha csak egy szín alatt áldozunk, csak ostyával.
* * *
Lassan megyek, (mit megyek: vonulok) a fürdőszoba felé mosogatás után, hogy a családomnak legyen ideje hálálkodni hőstettemet látva, amikor az aranygyűrű éppen esik le az ujjamról.
Ámde ez nem igaz.
Nem ám. De akkor meg miért megyek (vonulok) lassan? Öregszem?!
* * *

Mickeyáda: Olyan magas az életszínvonalunk, hogy el se érjük.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr345167901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása