Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.07.20. 07:40 emmausz

MEG

Mary Ellen Gordon [Ez is jó kötetcím volna], röviden ME (alg. 141) lány, amerikai, 22 éves, világosbarna hajú, sovány, csinos hölgy. Három alkalommal találkoztunk. Egyéves korában, amikor Fonyódon nyaraltunk, ahányan csak voltunk. Lanti úgy emlékszik rá, hogy Csia (az apja) kétféleképpen szólította meg. Kuksi volt a neve, amikor magához ölelte szép kis lányát, de ha valami nem tetszett neki, olyankor basszus hangon dörgött rá, és roppant hivatalosan: Mary Ellen. ME már akkor is szerette a jéghideg tejet, egyáltalán mindent jéghidegen. Persze. Kaliforniában megszokta. Azóta egy ízben, európai körútjuk alkalmával, látogattak el Bp.-re.  Nagyon könnyedek, nagyon vidámak voltak. És most. Most már nagy, túl az érettségin, túl egy három éves tanfolyamon, „tarisznyá”-jában egy műsorszámmal. Háromszor láttam tőle élőben. A figurázás új-zélandi eredetű, neve ott: POI. Két „kerozin”-os (petróleum volt) kanóc lóg egy madzag végén, és ő elképzelt zene ritmusára karikázik velük a sötétben. Kicsi és nagy köröket ír le velük, táncos mozdulatokkal. A sárgafényű tűzgolyók hol egymás mellett köröznek, hol szemben egymással. A bemutató nem egészen veszélytelen, de ME óvatos volt minden esetben, és a „kezében tartotta” az előadást. Mondanom se kell, mindannyiszor hatalmas sikert kasszírozott be, és méltán.
ME egyebekben kerüli korunk csapdáit. Nem használ mikro-sütőt, nincs mobilja, ódzkodik a gyógyszerektől. Ismeri viszont a gyógyfüveket, és a természetgyógyászatot veszi igénybe szükség esetén, amikor csak lehet. Ezzel is volt már sikere, mert húgának orrfolyását nem tudták az orvosok megállítani, az ő természetgyógyászának pedig egy hét alatt sikerült. És ez az eredményesség már nemegyszer előfordult.
Balatonról hazafelé jöttünkben pedig a ME-től kapott CD-t (szídí) hallgattuk. Afrikai kórus és dobkórus. Temperamentumos zene. Lanti kocsija meg jól felszerelt sztereó hangfalakkal. Az ajtókból is szóltak a dobok. Kérdem is tőle: Lanti, nem szereli valaki az ajtókat? Onnan jön ez a kopácsolás. Na mindegy. Jó zenét játszanak.
ME-t pedig Isten éltesse! És jó utat nekik: ma repülnek Ny.-Eu.-ba körülnézni.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr755168026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása