Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.09.14. 10:37 emmausz

Lakatlan szigetre

POST
Kérdés: A Biblián kívül melyik könyvet vinné magával egy lakatlan szigetre.
Válasz.
Egyet? Legalább egy könyvtárat.
Meg felhúzhatós számítógépet.
Nemcsak olvasással él ugyanis az ember, hanem írással is. Márpedig alig írok másképp, mint számítógépen.
Félretéve a viccet, talán a Karinthy összeset vinném magammal.
Mert humor nélkül ugyan lehet élni, de minek.
Mert szellem nélkül lehet élni, de minek,
mert mások nélkül lehet élni, de mindek. Márpedig Karinthy a paródiájával oly sok másik embert visz magával.
Mert egyéni stílus nélkül ugyan lehet …
Mert egyéni világlátás nélkül, egyedülálló képzettársítások nélkül ugyan lehet élni, stb.
Az idáig írtakból kiderül: szerintem Karinthy humora, szellemességei, stílusparódiái, világlátása, képzettársításai ragyogóak, sose hallottak, senkitől se ismertek.
A sziget magányában meg igazán rám férne egy kis önfeledt kacagás, szórakozás. 
PRAE
A pap három kérdést tett fel prédikáció helyett, és ezekre tudtam válaszolni.
1. Mitől mentett meg Isten? – a gazdagságtól.
2. Milyen kegyelmeket adott? – Jól írok.
3. Miben mutatkozott meg a Lélek az életedben? – Abban, hogy jobban fogalmazok, mint ahogyan tudok.

Talicska (vicc az internetről)
– Főnök, kérek gépzsírt! Meg kellene kenni a talicskát, mert nyikorog a kereke.
– Igen? És hogy nyikorog?
– Hát így: Nyik    nyik    nyik    nyik.
– Tudja mit! Ki van rúgva.
– De miért, főnök?
– Mert sokkal gyorsabban kellett volna nyikorognia! Így: nyiknyiknyiknyiknyik ...

Kocsisbor
Az ínyenc megtalálta a merlot bor címkéjén, hogy Budafokon palackozták. Azonnal „mellékíze” lett. Ugyanő fennhangon elmesélte, hogy egy mérnök barátja közelről ismeri Budafokot. Állítja, szőlőt egyik palack boruk sem ismer. Pedig – mondom én, helyben van a löszfal, ott teröm a szőlőszöm, s lösz belőle jó bor. Ám érvként ez kevésnek bizonyult. Ezért hozzátettem: Mérnököd sehol sincs prózai fitymálásával, hallgassátok meg, mi áll a palackon: „A hajdan volt Duna-Tiszaközi gyöngyvirágos tölgyesek gazdag talaján elterülő Merlot-ültetvények magas mustfokú terméséből készült, fahordóban érlelt zamatgazdag, édes ízű bor, mely a legellenállóbb lányszíveket is megdobogtatja” – és higgyétek, amelyiket akarjátok.
A Sugárzó emberek c. könyvben olvasom az Alexis Carrelről írottakat. Ez a sugárzó Nobel-díjas hasonlókat mond az imáról, mint én. Valaha azt írtam, a miatyánkot úgy helyes elmondani, mintha kisgyerekként az Atya ölében mondanám, hozzá simulva, hozzá a legteljesebb bizalommal fordulva. Ő pedig így fogalmaz: az imádságnak olyannak kell lennie, amilyen a gyermek beszélgetése édesapjával. ... Mindenütt lehet imádkozni: utcán, gépkocsin, vonaton, hivatalban, iskolában, gyárban. De legjobban az erdők, mezők, hegyek vagy szobánk magányában. (templomban)... Röpke fohászok, kurta imádságok, már Isten közelében, mintegy jelenlétében tarthatják az embert.
Más érdekességet is találtam ebben a könyvben. Egy nő kb. tizenöt éven át beszélget Istennel, Jézussal. Nem is az ő szavai, hanem a sugalmazottak az érdekesek. Vajon Isten csakugyan azt gondolja-e, amiket közöl Bossis Gabriellával? Isten minden lélekkel kapcsolatba akar állni, mindegyiket úgy szereti, mintha csak ő élne egyedül. Mégsem gondolom, hogy párkapcsolatot kíván külön-külön létesíteni, legalábbis nem úgy, ahogy a földön megszokott. Odaát ugyanis nincs házasság. Ha pedig nincs, akkor nincs senkinek. Érdekes az is, hogy nem derül ki: egyéb lelkek egymáshoz viszonyulnak-e valamilyen módon. A párbeszédekben a többi lelkekről – emlékezetem szerint – egy kukk sem esik.
Kár.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr665168089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása