Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.10.10. 08:36 emmausz

Melaminos nescafé

POST
Fogyasztunk. Míg egy falatot bekaptam a kockasajtból, elolvastam, hogy miből is van. Van benne tej, meg ez, meg azt, meg 3-4 féle „E háromszázvalahányas” adalék. Azért nem köptem ki.
Ma reggel bekapom a kávémat, de eszembe jut, hogy a szomszéd szobában tárgyalókat meg kellene kérdeznem, kérnek-e kávét. Mocka-kocka-cukorral és melaminnal, vagy anélkül. (Azok kedvéért, akik később olvassák netán postomat, ide írom, hogy újabb disznóság került nyilvánosságra: Kínai gyerekek haltak meg amiatt, hogy melaminnal mérgezett tejet, tejterméket, tejes készítményt fogyasztottak. A hülyére vizezett tej eredetiségét próbálták meg ilyen módon megvalósítani. Százezrek megbetegedtek, kb. ötvenen meghaltak. A Magyarországon forgalmazott nescafé is tartalmaz több-kevesebb melamint, és a vizsgálatok szerint nem lépi át az egészségre ártalmas határ küszöbét.)
Hát itt van a fiókomban is néhány adag 3 in 1 strong nescafé-pakli. Joggal kérdezhetem magamtól: Megigyam-e a komfortos mérgezett italt, vagy csak Tschibo-ból készítsek magamnak egy instant kávéadagot, mert a „Tschibo a legtöbb, mi adható” a reklám szerint. Vagy igyak NESCAFÉ Classic-ot, mert arra felírták: „100% valódi kávéból készül, semmi mást nem tartalmaz!” Létezik ez? Létezik, hogy igazat írtak? Nem lehet, hogy nem ér többet ez a szöveg se, mint bármely másik reklámszöveg?
Nemrég ezekről a csalásokról beszélgettünk az étteremben. Mondom: Ha meghalok, nem hülyeség [ilyen szót nem illik papírra (KÉPERNYŐRE) vetni!] a fejfámra íratni.
„Éltem a XX–XXI. században, és meghaltam, mert ettem valamit.”   

PRAE
Ragozok
A latinban i és j ugyanaz a hangzó [ius, jus, iuventus, juventus]. Ám az aliast nem jó aljasnak mondanunk, mert egészen mást jelent.
Valaki megkért,
hogy még e napon hozzam el a patikából az Enapot (gyógyszernév).
Lemondom a találkozót Apafival, mert foglalkoznom kell a Pafival. (Pályázatfigyelő).
Mint tudjuk Sipirczky tábornok kiűzte az oroszokat hazájából, de tudjuk-e,
hogy tükörbe nézvést így szólt tulajdon bajuszához: Penderedsz-ki azonnal?
Gyorsmagyar
Fekete tanár úr (piar magyartanár) bedugta fejét az osztály ajtaján óra alatt, s bocsánatkérőleg az éppen órát tartó tanárra vetett egy néma pillantűást, majd jelzésképpen csak annyit mondott Tulassayra nézve, hogy Tul. Pikul. Azaz: Tulassay! Ne feledkezzél meg a pásztorjáték próbájáról, ahol te fogsz pikulázni. Hozd magaddal a hangszert.
Olyan, mint a függöny: söt ét itt ő.
Elcsodálkozom X. tehetségén, sokszerű tehetségein. Lehetőségein is, mellyel tehetségeinek utat engedhet. Elcsodálkozom, és miután elcsodálkoztam, megnyugszom. Tehetségesebb-e a fenyő, mint a libatop. Intelligensebb állat-e a delfin, mint a rozmár? Egyáltalán van-e ennek a kérdésfeltevésnek bármiféle jelentősége?
Azt hiszem, nincs. Legalábbis ami
Istennek velünk való terveit illeti. Mindnyájunknak olyan készségeket (karizmákat) adott, amelyekre az Ő tervei megvalósulása szempontjából a legbölcsebbnek talált-ítélt. Mi pedig akkor járunk jól, ha bizalommal elfogadjuk ezeket a tehetségeket, tehetségtelenségeket, beszabályozottságot, mert csak így vagyunk képesek jó libatop, jó fenyő, jó delfin vagy jó rozmár lenni. Jó sajátmagunk lenni Isten kedvére.
Pattern
Bakó, Bákó, cakó Czakó csákó, dákó, fakó, jakó, Jákó, lakó, Makó, Paco, Pákó, rakó, zakó.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr85168134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása