Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.11.14. 08:28 emmausz

Finn vagy ázsiai török?

POST
Beadvány az MTA elnökének:
A magyarság keresztyén-nemzeti azonosságtudatának megújításáért szolgáló Szent István Szövetség, és ezen beadvány aláírói tisztelettel kérjük Önt, hogy ... vizsgálják felül a magyar nyelv finnugor származásának elméletét, és kezdeményezzék az Oktatási Minisztériummal karöltve az új magyar nyelvtan- és történelemkönyvek kidolgozását. Indokaink:
Véget ért az a nemzetközi genetikai kutatás, amelyet egymillió négyszázezer emberen végeztek el. A kutatás vezetői, a méltán világhírű antropológusunk, Kiszely István professzor, valamint az utrechti, a varsói orvostudományi egyetem rektorai és a Német Tudományos Akadémia elnöke a világhálóra tették, és közölték a Science, és Nature tudományos lapokban is: A mitokondriális DNS-vizsgálat bizonyította, hogy a magyarságnak genetikailag semmi köze a finnekhez, genetikailag legközelebbi rokonaink a belső-ázsiai török népek. A finnek ennek ismeretében és az újabb nyelvészeti kutatásoknak köszönhetően már 2003-ban átírták a tankönyveiket.
Ez azért figyelemre méltó valami, különösen az általam dőlt betűvel kiemelt részek. Az egyre hangosabban suttogó híresztelések szerint a Habsburgok találták ki nekünk gyökereink megmásítását, azért kapott Vámbéry Ármin nemességet, hogy tagadja meg kutatásainak egyes részeredményeit. Ezért semmisíttették meg a közgyűjtemények rovásírásos emlékeit. Mi pedig finn-ugorok lettünk mindenféle hozott kultúra nélkül. Ha minden igaz, elég nagy kárt okoztak nekünk. Lám mégiscsak ázsiai török nép lehetett a gyökereink körül a legerősebb. Sietek kijelenteni, hogy nincs bajom a finnekkel-ugorokkal, osztjákokkal. Senkivel nincs bajom. Éppen csak jó lenne úgy ismerni eleinket, amint voltak, hogy ne kelljen nagyon fáradságos módon, kerülő utakon megszerezni a valóságról szóló információkat. Számomra az emberi méltóság nemzeti hovatartozástól függetlenül azonos. Mindenkié azonos. A fokföldi indiáné, aki nem ismeri még a függőágyat sem, a földön heverészik, magokat sáskákat gyűjtöget, no meg vadászik, tehát ősközösségi körülmények között él, az ő méltósága azonos a jenkiével, az enyémmel, az oroszokéval vagy éppen a svédekével. A Teremtés Istene rájuk éppen úgy vonatkoztatta kijelentését: „És látta, hogy mindaz, amit teremtett, nagyon jó.”
Ha tehát igaz az, hogy eredetünk egészen más, mint amit eddig az MTA előadott, akkor ideje lépni, egészen egyszerűen azért, mert így tisztességes.
Hadd fejezzem be rövid eszmefuttatásomat francia példával. A francia tud. ak. századokkal ezelőtt deklarálta, hogy az ember sose fog repülni, mert a levegőnél nagyobb fajsúlyú test alkalmatlan a repülésre. Ha az akadémia mindmáig ragaszkodna korábbi kijelentéséhez, akkor nem volna Air France, akkor nem repült volna Blériot, akkor nem épült volna meg a Mirage, sem a Concorde. Akkor optikai csalódásnak ítélne minden Franciaország felett szálló repülőgépet, és tévedésben próbálná tartani a franciákat. Ugye milyen nonszensz ez. A mi esetünkre érdemes ráhúzni a velük történteket, és elgondolkozni rajta, hogy meddig még, és minek makacskodunk.
A finnekhez képest eddig öt évet késtünk.
Még mennyit akarunk?

PRAE
2002. augusztus 30-án sokan tüntettünk este. Korán kiértünk, így mire az érdemi beszédek elmondására sor került, már sokat tipródtunk a tömegben, fogyott a levegőnk, elnehezült a lábunk. Azon gondolkoztam, hogy öreg vagyok én már forradalmárnak. Kassák L. (is) mondta: Aki húsz éves, és nem forradalmár, annak nincs szíve, de aki már elmúlt negyven, és még mindig forradalmár, annak nincs esze. Idén 56 vagyok. Ideálisan forradalmi kor, nemde?
Még két dolog jut eszembe ismételten a hosszas álldogálás közben. Az egyik,
hogy ugyanígy egy helyben kellett órák hosszat állni a börtönben az ártatlanul meghurcolt papoknak, civileknek, a másik, hogy mennyivel egyszerűbb lett volna okosan szavazni a többségnek. Most nem kellene ismételten az utcára vonulni, ha fúj, ha szakad, ha megkukulunk a napsütésben.
Azt hallottam,
hogy romlik a közbiztonság. Én nem ezt tapasztalom: A Kossuth-téren darabra igazoltatják a tüntetőket.
* **
Egy érdekes jézusi mondatban „a-rabok szabadulásá”-ról hallunk. Igaz,
hogy írva egy kicsit másképp van: a rabok szabadulásáról szól. Mindkettő oly távolinak tűnik.
Szórejtvény:
BUCKLE
(megfejtés: Csatangol – csat [angol])
A KÉ (Keresztény élet) humora:
Egyik skót a másikhoz:
– Te, van egy cigarettád!
– Sajnos nincsen.
– Se baj, rágyújtok a magaméból. Majd legközelebb megadod.   
 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr475168184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása