Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.11.30. 15:26 emmausz

Napi hírek

Füstmérgezésben meghalt anya és fia Mohácson
Távhőaknában égett meg agy hajléktalan Nyíregyházán.
Egy tizennégy éves lányt brutális módon megölt négy gazember Kiskunlacházán.
Súlyosan megsérült egy hajléktalan Budapesten, aki négy emeletet zuhant.
Egy járókelő meghalt, amikor leomlott a bontás alatt álló Katonai Főiskola Üllői úti épületének homlokzata szombaton délelőtt Budapesten.
Négyszáz áldozata lehet a nigériai zavargásoknak.
Közel kétszáz túszt végeztek ki a terroristák az indiai Mumbaiban.
És ami eszembe jutott róla:
Éppen abban az időben voltak ott néhányan, akik hírt hoztak neki azokról a galileaiakról, akiknek a vérét Pilátus az áldozatukéval vegyítette. Ő ezt felelte nekik: „Azt hiszitek, hogy ezek a galileaiak bűnösebbek voltak a többi galileainál, mivel mindezt elszenvedték? Mondom nektek: Nem! De ha nem tartotok bűnbánatot, mindnyájan ugyanígy elvesztek. Vagy az a tizennyolc, akire Siloében rádőlt a torony, és megölte őket? Azt hiszitek, hogy vétkesebbek voltak minden más embernél, aki Jeruzsálemben lakik? Mondom nektek: Nem! De ha nem tartotok bűnbánatot, mindnyájan ugyanígy elvesztek.”
De ma is ugyanolyan aktualitással mondhatná  
Azt hiszitek, hogy a mohácsi nő és fia bűnösebbek voltak…
Azt hiszitek, hogy a kiskunlacházi lány vétkesebb volt…
Azt hiszitek, hogy a budapesti járókelő bűnösebb volt…
Azt hiszitek, hogy a négyszáz nigériai vétkesebb volt…
Azt hiszitek, hogy a kétszáz lemészárolt áldozat bűnösebb volt…
Mondja is, és hozzáfűzi intőleg: Ha nem tartotok bűnbánatot, ugyanígy elvesztek. Bár az Isten e leghosszabban tűrő, ám döntési szabadságunkat a legmesszemenőbb mértékig tiszteletben tartja.
Ádvent van, az úrjövet időszaka. Minden évben várjuk a gyermek Jézus megszületését, miközben hisszük, hogy valóságosan és rendszeresen találkozunk vele az Eucharisztiában. Mindkettő igaz, mint ahogy az is, hogy a Jézuska hozza az ajándékokat, és a szülők, emberek egymásnak hozzák kölcsönösen.
Magam a két nagy ünnepet (karácsony és húsvét) előkészítő időszakot mintegy az egyház reklámkampánya idejének tekintem a szó legjobb értelmében. Az egyház lelki óriásplakátjai, ismertetői mintegy rámutatnak az ünnepekre, és ráirányítják a figyelmünket az örök kérdéseken ismételten való elgondolkozás fontosságára, és arra is, hogy próbáljuk meg újra és újra a felismert örök értékekhez igazítani életvitelünket, mert életünk egyszeri (ezért megismételhetetlen), és sokkal gyorsabban lepereg, mintsem gondolnánk.
Hát akkor „ébredj, ember mély álmodból”!    

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr825168213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása