Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.12.03. 14:13 emmausz

Vater zu sein

Címnek a post sorszámát akartam írni: 1001. De mindenki az ezeregy éjszaka mesekönyvre asszociálna, és amit írtam, az nem mese, csak egy epizód, történetke.
Gyerekkorunkra nyúlik vissza Emillel a barátságunk. Volt néhány általunk használt szlogen. Pl. a pb. azt jelentette, hogy Pofa be! És arról szólt, hogy a titokban élő regnumról egy szót se illetékteleneknek. Rosszra használnák az infromácót, visszaélnének vele, vádaskodnának. Aztán elváltak felnőttként útjaink. Emilnek lassan-lassan kialakult egy – máig sem visszavont – s talán egyre erősebben nyomatékozott mondása: Nehéz apának lenni! Ezt olyannyira meggyőződéssel hangoztatta, hogy utóbb áttettem németre, mert ki érti meg magyarul rajtunk kívül. A nagyvilágon – e kívül – senki. Schwer ist, Vater zu sein. Nem tudom, visszhangzik-e tőle a germán világ, mindenesetre ma a Christ in der Gegenwart c. lapban megakadt egy hasonló címen a szemem: Das Wagnis, Vater zu sein. Mámmég ez is. Márminthogy Kockázatos valami apának lenni. Maga a cikk azt boncolgatja, hogy miért halogatják a családalapítást a férfiak mostanság olyannyira. A lap másutt lehoz egy szöveget „Eheti idézetünk” (Zitat der Woche) címszó alatt, de nem az Emilét. Pedig ez nagyon hosszú, amaz pedig szép rövid volt. Ideírom még egyszer, hátha rákapnak. (Schwer ist, Vater zu sein. E. D. aus Budapest, Ungarn) Pontos név és cím a szerkesztőségben.  Nagyon rohan az idő. Már megint születésnapja lesz 9-én, ha jól emlékezem. Isten éltessen, Emil!         

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr575168217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása