Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.12.23. 16:04 emmausz

bauMax

Már tegnap is sok minden fél áron volt kapható, pl. a karácsonyfa. Én lucfenyőt vettem. Egy nagy lucot 1990 ft-ért. Ilyen elegáns kiszerelésben sem volt még karácsonyfához szerencsém. A fát bedugta a cég embere a lyukas vádjlingba, mégpedig szőr mentén, hogy a másik oldalon összeszorított lombbal jöjjön ki, neccbe burkoltan két másodperc múlva.
Tiszta Amerika.
Ma bementünk a bauMaxba, hátha látunk nekünk is tetsző mintájú szőnyeget az előszobába a rongy helyett. Nem láttunk. Rongynak ott van az ócska, újnak szebbet szeretnénk. De se nem ötven évvel ezelőtti „modern” mintásat, se perzsautánzatot. Talán tényleg nincs is olyan, amilyet mi szeretnénk. Ráadásul csak akkor tudjuk megmondani, hogy ez az, amire vágytunk, ha látunk egy olyat, amire csakugyan vágytunk. Ma nem találkoztunk ilyennel.

Itt is fél áron lehetett mindenféle díszeket kapni, kisebb és nagyobb mütyüröket.
Karácsony fél áron. Nem snassz?
(A karácsony kétpólusú lett. Egyfelől megmaradt Isten ingyenes szeretete egyik legszemléletesebb történésének, másfelől a gazdagok egyre gazdagabb ajándékozási hajlandósága felé nyitott.)
A meglepetés mégis a pénztárnál ért. Na, nem annyira azért, mert néhány fél áron vett dolog még így is elég drágának bizonyult, hanem azért, mert egy ingyenes kiadványt vihetett el mindenki. A félkemény füzet borítóján a szent család éjszakai szálláskeresése látható, a betlehemi csillag már fenn a kék égen. Címe is elég ígéretes: bauMax – Karácsonyi könyv. Itthon aztán belekukkantottam. A belső borítón egy átlagos családi ház domboldalon. Téli tájkép, melyre a hóember jelenléte is utal. Kifestő kép gyerekeknek. A hátulsó borítón szabályos betlehem, kifesthető ez is.
A füzet kötelező vezérigazgatói beköszöntővel indul. Utána sorra veszi azokat az országokat, amelyekben a cég jelen van. Minden ország két lapot kap. Egyik bemutatja az ország karácsonyra készülődési és karácsonyi szokásait. A másikon a rá legjellemzőbb étel leírása található. Így a magyarokat erős paprika felhasználásával készült halászlé reprezentálja. (Megtudom, hogy a túl csípős lére nem jó vizet inni, mert még kontrasztosabbá lesz a csípés. A kenyér oldja, enyhíti a csípős ízt.) A füzet középső lapjai Jézus születését írják le Lukács evangéliuma szerint. Olyannyira bibliai a szöveg, hogy még a versek számozását is meghagyták. A bemutatások végén található kottával és magyar szöveggel a Stille Nacht.
Azért ez szép teljesítmény ebben a cudar világban. Bár az is igaz, hogy arrafelé, ahol ez az elég igényes füzetke készült, egész év során így üdvözlik a belépő látogatót: Grüss Gott!
         

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr165168243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása