Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.02.22. 12:00 emmausz

Orvosok egymás között

Van ebben a faluban vagy száz orvos – állította Móra Ferenc egyszer. Kijelentését gúnyos szkepticizmussal fogadták a körülötte állók. Beszéltek erről, arról, majd egyszer csak Móra a fejéhez kapott, és felkiáltott: „Jaj, a fogam!”
Rémült pofát vághatott, mert a mellette álló megkérdezte tőle, nincs-e egy kis rum vagy pálinka a zsebében, mert ha azt a fogára önti, elmúlik tőle a fájás. Persze nem volt. Ám a következő ember megint javasolt valamit, a harmadik elmesélte, hogy az apósa hogy járt, és mit tett annak idején fogfájás ellen. Mindek cifrázzam, mindenkinek volt egy-két bevált receptje fájós fogra. Móra elmosolyodott. Nos, hány orvos is van ebben a faluban? – tette fel az immár költői kérdést a csoportosulásnak.
Kicsit hasonló helyzet alakult ki Csia keringési zavara kapcsán. Jóllehet reméltem, és alapos volt a reményem, hogy jó kezekben van a fiú, azért für alle Fälle két receptet is küldtem, amelyek a keringési nyavalyákra be szoktak válni. Ő alávetette magát ezeknek a kúráknak (fokhagyma-citrom koktél, illetve fehér mustármag). Igen ám, de Éva Cartertől további használható tippet kapott vérnyomása lejjebbszállítására. Mint elmesélte, napi négy csésze hibiszkusztea lenyomja a tenziót. Ezt is megpróbálta. Aztán amikor már szédelgett, megmérte vérnyomását. Száz alá süllyedt a felső értéke! Ennek a fele se tréfa! Felhívta az eü.-szolgálatot, ahonnan azt a tanácsot kapta, hogy felpolcolt lábbal pihenjen egy darabig, amíg újra 120 nem lesz a felső érték. Így is tett.
Csia időközben többször elmesélte, hogy a helyi orvoslók fejüket csóválták: Miért nem szedegetett naponta 80 mg Aspirint. Az rendben tartotta volna vére konzisztenciáját.  Addig-addig beszélgettünk róla, mígnem tegnap délelőtt elkocogtam a patikába, és vettem egy dózis Aspirint magamnak. Mindjárt bekaptam belőle egyet, nehogy a nap második felében besűrűsödjön a vérem. Híguljon az csak, de ízibe. Majd elkezdtem porszívózni, utána meg falat fúrni, elektromos kütyük átszerelése miatt. Hú, de megdobogtatta a szívemet. Két tényezőt hagytam figyelmen kívül: az egyik, hogy este javasolt bekapni a higítót, a másik hogy nem egy elefántnak elégséges adagot, hanem csak 80 mg-nyit kell lenyelni. Ennek vettem be több mint hatszorosát, ha jól számolom.

Gondolom, azonnal nagyon híg lett a vérem.

Ma mindenesetre felaprítottam egy tablettát hatfelé, és kiszámoltam, hogy ilyen fogyás mellett a vett 20 db negyed évig elegendő lesz.

Ha pedig hibiszkuszteát kezdek majd iszogatni, párhuzamosan a vérnyomásmérővel is elkezdek játszani, nehogy elfogyjon a nyomás az ereimben, mert az is végzetes lehet.
Mennyivel jobb, ha a szervezet automatizmusa spontán teljesíti mindezeket a kívánalmakat, és éppen jó szinten tartják a kedvező sűrűségű vért, epét, egyéb enzimeket, mirigyváladékokat és mindenfélét, mely a fantasztikus szervezetkomplexum életének esélyét biztosítja napról napra.
Lehet, hogy ezt hívják úgy, hogy egészség?   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr265168322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása