Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.02.27. 11:13 emmausz

1111

Rövid leszek, mert nyom a „front”. Ez az 1111. postom. Valami 4x1-ről kellene szólnia. Vagy talán a minimalizmusról. Próbálom:
1 Teremtőnek egy teremtett valósága van
1 életünk benne
1 dolgunk van szeretni
1 örökkévalóság vár ránk.
Hát ez gyorsan lement.
Remélem, fogja is a lényeget. Azért emlegetem a lényeget újra és újra, mert oly sok lényegtelen dologgal foglalkozunk.
Itt és most még csak két dolgot kívánok röviden kifejteni.
Írtam, hogy a napilapokat nem olvasom jó idő óta. Halált lélegző címekkel ostromolnak bennünket. Zsákutcákat kínálnak a cikkek, és nem kívánok zsákutcákba betévedni, mert csak az időmet vesztegetem fölöslegesen. Amíg nem lesznek életteliek a híranyagok, nem vagyok hajlandó olvasni egyet sem.
A másik gondolatot is részletesen szerettem volna kifejteni. Ez pedig a fogyasztói társadalom és a globalizmus elleni szélmalomharcom. Éjszaka kerestem, de nem találtam meg azt a Tömörkény novellát, mely ékes bizonyítéka annak, hogy milyen egyszerű eszközök segítik a szegényembert bajában. Ott ő azt írja le, hogy mi mindenre használja még kiszolgált kaszáját a tanyasi. Akinek több türelme van hozzá, keresse meg. Nem lesz könnyű. De nemcsak ez a példa él bennem. Infarktus ellen a román börtönben lévő Godó jezsuita páter naponta egy órát röhögött, és szíve helyrejött. Ugyancsak a román börtönök egyikében karácsonyozott egy szociális testvér. Ők a cellatársakkal az ételből kinyert faggyúból csináltak gyertyát, gyufájuk nem lévén hipermangánt raktak gézre, mely meggyulladt.
Ezekkel csak azt kívánom igazolni, hogy a mi művilágunk nem az egyetlen elképzelhető világ, pláne nem a legjobbika. Emmanuelle nővér említi, hogy a kairói bádogvárosban töltötte élete legvidámabb időszakát. A szegények úgyaszólván mindig boldogok voltak, sokat nevettek ... és éltek. Nem volt vesztenivalójuk, nem féltek semmitől.
Nem kell félni a szegénységtől. Egészen mástól kell félni.
Végül egy jó hír:
Kisütött a nap, elállt az eső, szűnőben a szürkeség.   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr615168330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása