Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.03.25. 17:04 emmausz

Újságok

Ma megszakadt a kórházasdi lánc. Tücsit hazahoztam. Gabnak nem kell befeküdnie. Talán csak egy jó kis galvánfürdőben kell bizonyítania néhány alkalommal, hogy jól vezeti az áramot. Ha már egyszer belevezetik. Mindenesetre az mindig megnyugtató, ha hozzáértő valaki kínálja a megfelelő megoldást. Most remélhetőleg ez van. Azt javasoltam, fújjuk le és halasszuk későbbre a találkozásunkat, mert nem éri meg a lábadozást felcserélni a fáradságos akcióval.
Jól kidolgoztam magam délelőtt. Lassan összeáll a második folyóirat-szám, és még két hosszabb fejezet simítgatása után a Pálos Antal jezsuitáról szóló könyv zöme is. Párhuzamosan folyik a Távlatok teljes vertikuma digitalizálásának az előkészülete. Nem is állunk annyira rosszul.  Egyharmada neten, egyharmada zip-filekben, egy harmada beolvasásra várva. Úgy látszik, akad vállalkozó szellemű önkéntes, aki előbb-utóbb lendületesen belevág a munkába. Jelenleg az optimális módszer megtalálásán fáradozunk.
Ezen a héten mindkét lapnak meg kell jelennie: A Szívnek és a Távlatoknak is. A Szentjánosbogár rovat helyett, különálló füzetke szól majd évente néhányszor 20 oldalon a tinikhez.
Tegnap kezembe került az Igen c. lap. Nem értem rá megelemezni. Pedig megérné.
Az én tételem szerint saját korosztálya tudja leghitelesebben megszólítani a lap olvasóit. Ez igaz minden korosztályra. Azért igaz, mert ugyanazt a nyelvet beszélik, ennél fogva félszavakból is értik egymást, és leggördülékenyebben, így a legkevesebb agyi energiaráfordítással megy át a lap üzenete az olvasókhoz. Ugyanezért magának fogja érezni a megszólított korosztály. Ez igaz a mi lapunkra, igaz a tinilapokra, és igaz az Igenre is. Úgy látom, ők felfogták ezt, felismerték az előző megfogalmazás igazát. Ráadásul van egy jó grafikusuk is. Telitalálat a P. Kiss Ulrichról készített portré, egy vonalas rajz.
Régi hangsúlyos észrevételem az is, hogy akkor jó egy lap, ha az újságírókkal együtt lélegző, rezdülő, tehetséges grafikus ráerősít mindarra a tartalomra, melyet a betűk hordoznak. És képes megjeleníteni a lap tartalmát a képi világon keresztül. Az Igenben most ilyesvalamit véltem felfedezni. De még alaposabban megnézem.

Este még idebiggyesztem a tenziómat. Ha nem vészes, a továbbiakban felhagyok mindaddig a közlésével, míg ki nem leng az elviselhetetlenség határain kívülre.             

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr725168368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása