Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.04.09. 14:33 emmausz

A legerősebb kontraszt

Tegnap nyakunkba vettük az M1-st. Busszal jöttünk Móvárra. Út közben láttuk, amit láttunk . A természet nem bír magával. Bokorrengeteg aranyló sárgában: aranyeső. Másutt legelésző őzek csoportja beljebb. Nem zavarja őket a nyílt autóút, sem a tér totális nyitottsága. Megszokták. Két őz az út mentén legelészik. Amott meg traktor forgatja a földet. A barázdákban varjúsereg eszeget. Az út mentén később még kopár fák. Varjak fészkelnek rajtuk. Sok-sok fészek sorakozik egymás közelében.

Itt-ott fagyönggyel borított fák. Nekem a vérnyomáscsökkentés jut eszembe már róluk.
Mögöttem egy férfinak magyarázza egy nő: Nem igazán értek a fák metszéséhez, pedig ilyennek kellene kinézni almafáimnak, mint ezek itt – mutat ki egy kertre, ahol szépen metszett fák várják a virágzást. Majd elmondja sebtében, hogy húsvétra jó pogácsát fog gyúrni, és ünnepi menüt főz.
Hát hogyne.
Már nagyszerda van.

Ez a hét azé, aki a világért a legnagyobb áldozatot hozta. A természet és az ő vesszőfutásával szembemennek egymással.  A természet feléled, minden kisarjad, ő pedig megy bele agonizálásba. Sokszor jutott már eszembe, hogy akiért minden létezik a földön, azzal szembesül, hogy meg kell halnia. A golgotára mentében is… amikor elesik. Minden életteli. A nyüzsgő rovarok, ha egyáltalán látja őket, ha egyáltalán érzi a televény szagát. Amikor feltekint, a madarak gondtalanul énekelnek, a fák virágba borulnak. Segítői alig akadnak. Ti is el akartok menni? (Elmentek.) És ez az inkriminált hét csakugyan tavaszra esett, nem úgy, mint karácsony, melynek valódisága bizonyítatlan. Nem tudjuk, melyik évszakban született Jézus.
Kapcsolata az emberekkel teljes értetlenségbe torkollik. Semmit se ért a tömeg, amikor Jeruzsálemet siratja. Semmit se értenek abból, ami Vele történik. Pedig meg van írva…

Persze húsvétkor minden megváltozott. Aki meghalt, feltámadt. A halálon úrrá lett. Mert ha a természet feléledt, ő abszolút ezt tette. Sohatöbbémegnemhalhatóan. Mi meg várjuk, míg újra el nem jön.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr725168389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása