Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.04.11. 23:43 emmausz

Egy esténk itthon

Nos, kedveseim! Visszaérkeztünk Móvárról, ahol növekednek unokáink tudásban és kedvességben. Zsuzsának meghúztuk a fülét, mert szülinapja volt. Átadtuk neki, amit kért ez alkalomra, és meséltünk neki arról, amit korábban már megvettünk neki, és természetesen itthon felejtettünk. Amolyan reggeliző szett-féle: müzlis tálka és bögre. Ide-oda nego-pozitív mintákkal. Az ilyesmi mindig praktikus. Ottlétünk alatt is tört egy tányér.
Amit tapasztaltunk:

Blanka árnyékként követi bátyját. Sokat beszél és minden ruhácska lázba hozza.

Ágoston megint bizonyított: Valahogyan szóba került a három holdat járt amerikai űrhajós neve. Kettőre rájöttünk magunk is. A harmadikat csak ő tudta némi gondolkozás után: Edwin Aldrin. Mostanában azzal szórakozik, hogy amit angolul valahogy ejtenek, megpróbálja kitalálni, hogy hogyan írják.
Egyebekben edzésre jár, focizik.
És véd.
Kapus akar lenni.
Egyelőre olyan kapuska, akinek jó reflexei vannak, és bártan belevetődik a labdák útjába.    
Tamás néhány napot Lébényben töltött, míg mi náluk jártunk. Így tudtunk nekik segíteni egyelőre. Később talán mindketten elmehetnek, s vigyázzuk az uncsikat. Most még nagyon kötődnek.
Másfél óránk volt átvedleni hazaérkezésünk után. Bekaptam az esti hatféle bogyót, megfürödtem, majd elkocsiztunk húsvét vigíliájának a szertartására. Mára már minden felolvasásra megtalálták az embert. De a holnap reggeli felolvasásra kettőnket kértek.
Most fejeztük be az ünnepi lakomát, melyre már egy hete felkészültünk.
Holnap mise után megyünk Marihoz, Lacihoz Dunaalmásra.
Hát mit mondjak, elég pörgős lett ez a néhány nap.   
A lényeg persze egyszerű és igencsak nagyszerű is: Krisztus feltámadt! Ez a világtörténelem csúcseseménye, lényege, melynek az örökkévalóságig ható következményei vannak.
Legyetek hát boldogok, örüljetek velem.
Minden okotok megvan rá! 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr965168391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása