Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.05.25. 16:44 emmausz

Apró öröm – apró bosszúság

Kezdem a jóval.
Apró, s talán nem is olyan apró örömöt jelent nekem, hogy olyan helyen szállok fel és át a tömegközlekedési eszközökre, ahol nem állítanak meg ellenőrök már a megálló járdaszigetének az elején, hogy kaparjam elő naponta négyszer a bérletemet és mutassam meg, hogy még mindig nem kopott el. Ez utazásom komfortfokozatán legalább két fokozatot javít, és mondjuk turista osztály helyett VIP-nek számít az én szememben. Mivel naponta kell utaznom, legalább annyi a különbség, mintha személyi igazolvánnyal mennék EU-országba, vagy a schengeni határnál előre készíttetett útlevéllel sz.-akodnék. Örülök neki, hogy régóta minden különösebb macera nélkül utazom.
Van egy apró bosszúságom is. Tücsi vett egy Fujifilm fotógépet, amellyel ő rengeteg képet készített egy-egy töltésnyi akkuval.
Nekem ez nem megy.
Csaknem naponta kell cserélnem a vadiúj duracell márkájú cerka-akkukat, ha nem akarom, hogy cserbenhagyjon a gép – mint ahogyan pl. ma is tette. Belenéztem az elemtartó likaiba, de semmilyen rendellenességgel (rövidzárlatot okozó valami) nem találkoztam. Nem tudja valaki megmondani, hogy mi falja fel, hol vész el az akkukból az energia, merthogy itthon bemérve nagyon sápatagan világítottak a néhány napja töltött akkucsodák.

Lehet, hogy túl sokáig tartom összekötve a számítógéppel a fényképgépt, és ahelyett, hogy a PC felturbózná az aksikat, leszívja őket? Akárhogy van is, nem tudom mire vélni ezeket az ismételt történéseket.       

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1005168450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bikfic 2009.05.28. 08:42:09

Tudom, nem vigasz, de a fényképezőgéppel én ugyanígy járok, a guta kerülget, amikor pár felvétel után már villog a figyelmeztető lámpa. Azt viszont tapasztaltam, hogy a PC nemhogy nem szívja el az energiát, hanem ellenkezőleg, átad a magáéból - legalábbis a mobiltelefonnal így van, ha az azzal készült képeket töltöm fel a gépre és ezért egy darabig össze van vele kapcsolva, azalatt töltődik a mobil akkuja.

mick · http://emmausz.freeblog.hu 2009.05.28. 11:11:00

Az a ciki, hogy új akkuk ezek, bár ki tudja, mikor készültek; mert ugyebár öt év alatt akkor is kikészül egy akku, ha hozzá se nyúlt senki. És mit tesz Auchan? Az akkukra nem követeli meg (sőt talán éppen ellenkezőleg), hogy szerepeljen ez a nagyon fontos adat. Innen kezdve lutri az akkuvásárlás. Eddig csak gépkocsiba való akkun láttam feltüntetett gyártási évet. Nekem (nekünk) egy 30 dekás kameránk van, és mostanában kezd hektikusan viselkedni.
süti beállítások módosítása