Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.09.15. 19:35 emmausz

9. este

Látogatás

A távollévők jó kívánságainak átadásával indul a csevegés kettőnk között. Majd elmondom neki napomat, mint a szocmisszek mindenese Prohászkának Csobánkán. Ő meghallgatja tirádámat, és már nem is olyan beteg. Aztán azért mégiscsak szóhoz jut, ilyenkor gyorsan kifejti, hogy most hol tart a baja. A térdprotkósok lábadozása tovább tart, mint a gerinceseké. Ma is hőemelkedése lett, miután 38,1-ről lenyomták a lázát. Vérvétel útján meggyőződtek róla, hogy csak a vérömleny okozza átmenetileg a hőemelkedést.
Jegelik.
Kérésére akár négyszer kap Algopirint, mely jobban gyulladás és fájdalomcsökkentő, mint az Aspirin. Éjjelre kérhet altatót is. Ma két könyvet vittem fel, egyiket kérte, hogy hagyjam nála, a Biblikus Teológiai Szótárt. (Még mindig alapmunka a műfajban.) Örült neki, mert noha a Szent István Társulat adta ki, még nem látta. Eljöttem tőle háromnegyed négykor, mert egyre többen keresték mobilon a mai új boltjuk nyitása ügyében. Tudni kell időben lekopni. Ezt tettem. Távozásomkor már hőemelkedése sem volt Tücsinek.
Hazaérve Micával eszmét cseréltünk a napi dolgokról, majd ő ebédelni kezdett. Háttérképpen a Spektrum tévé műsorát nézte. Egy medvológica hajkurászta éppen a medvék és emberek életterének a határáról a betolakodó bocsot. Igyekezett félelmetes grizzly-hangon ráijeszteni a barnamedvére, és miközben vaktöltényt pukkasztgatott, ordított rá, hogy aszongya: Azonnal takarodj innen, és soha vissza ne gyere, te szemtelen disznó. Mivel magyar fordításban hallottam a medveszakértő kifakadását, én azonnal megértettem, mit mond. Kérdezem is Micától: Te, a medvének ki fordítja le angolból, hogy ő is megértse.
Mivel tegnap az új fagyasztót jégtelenítettem, ma a régiből átpakoltam az újba a mirelit-kajákat. És amit évek óta halasztottunk – leolvasztottam ezt is. Tele lett jéggel a mosogató. Ha lett volna fényképezőgépem, lekaptam volna a jégtáblákat, címe ez lett volna: A jégkorszak vége. Mire kiérek a konyhába, lefogadom, hogy nyomai sincsenek már a csakugyan korszakos lerakódásoknak.  

Tévedtem. Még tart a jégzajlás, viszont a fagyasztó ezennel pályafutásának valószínűleg a végére ért. Élt kb. 15 évet.
   Ma megérkezett két használt, de működőképes rezgőkéses villanyborotvánkra a webalkatrész áruház árajánlata borotvafejre.
„Sajnos a braun 5533-hoz csak borotvaszitánk van 10 520 Ft. A grundig 5363-hoz a kés 4770 Ft, a szita 4600 Ft.” Idézet vége. Egy új borotva az Auchanban ebben a kategóriában kb. 6-7000 ft-ba kerül, csak nincs házhozszállítási költség, mivel magam hozom haza.
Jól nézünk MiKi. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr645168605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása