Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.09.21. 20:16 emmausz

15. este

A hely, ahol Tücsi gyógyulgat: Leszállsz a 22-es buszról a Szanatórium utcánál. Balra egy térségen hatalmas műtárgy, szobor és egy tér egységesen kiképezve: A Himnusz allegóriája, jelképei, rovásírással. Gyönyörű és felemelő. Harangjáték játssza el alkalmanként a himnuszt. Jobbra az utca elején az 546-os forradalom emlékére állított kőszikla. Lejjebb egy sarokkal (a szemközti buszmegállóból jól látható) egy kiszolgált gőzmozdony, arra utalva, hogy a MÁV Tüdőszanatórium környékén járunk. Budakeszi felé lenézve esztétikus a látvány. A mélységet-távolságot a környező hegyek-dombok egyre inkább párába burkolózása jelzi. A horizontot hegyvonulat zárja vízszintesen. A Gerecse és a Vértes? - látszik ide. Mindezt lefényképezném, de még a szervizben vesztegel az apparát. Fent jobbra a tegnap már megénekelt Vadaspark hatalmas bikákkal, bölényekkel, és tán még marha és birka is van. Balra szoktam a ház előtt elmenni, hogy megnézzem a nyiladékon a makkosmáriai templomot. Olyan tájba komponált és olyan sok áldozattal készült el, hogy muszáj tisztelegnem előtte. Nyugaton megszokott a szépséges, és tájba harmonikusan illeszkedő templomok látványa. Visszafelé a másik oldalon, Tücsi szobája előtt jövök, hogy még beköszönjek neki az ablakon, ha nyitva van. Ma nem volt nyitva.
Belépek. Tücsi túl van a varrat szedésen. Olyan a lába, mint a fűzős foci. Utánaszámolt, csak http://emmausz.blog.hu/media/image/200909/19 öltés nyomait viseli. Az orvos szerint szép. Lám, minden relatív. A szép jelző a sebgyógyulás állapotára vonatkozhat. A szép az volt, hogy Tücsi leóvakodott a rézsútos lejárón, és kiültünk a fenyőfák alá a verőfénybe, a padra. Kellene egy nagy papírdoboz, hogy a hátát nekivethesse a támlának, mert nagyon mély az ülés. Itt tekintgettünk felfelé. A fa folyamatosan dobálja száraz tűleveleit. Örökké dobálja, és örökké termeli=örökzöld. Olykor felhők úsztak az égen. Reméltük, nem savas, minként a fa is talán még nem mérgezett talajból sarjadt. Olyan mű lett a világ. Pedig milyen szép tud lenni az érintetlen természet. Egy hangya húzott át jó tempóban, ahhoz képest, hogy valamilyen nagyobb kaját cipelt. Könnyű neki, mondom. Hat lába van, s egyik sem műtött.
Mindig van némi előrehaladás T. gyógyulása útján. Ma hámosító Contractubexet vittem neki. Holnap uszodában próbálkozik mozogni. Így reggel látogatom meg: fürdőrucit viszek neki, hogy le ne maradjon az első edzésről.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr735168612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása