Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.09.29. 21:21 emmausz

Michael, Rafael, Gabriel

Lassan nehézkessé válik a napok számlálása is. Csak sejtem, hogy ez a 23. esti beszámoló. Este fél kilenc is elmúlt, amikor elolvastam azokat a weboldalakat, amelyeket reggel szoktam. Sokat dolgozom egy „telefonkönyvszerű” anyagon, megszakításokkal. Mert közben
B kéri, hogy hallgassam le az üzenetrögzítőt,
N egy másolatot a postai tarifákról,
T., hogy készítsek egy palack friss teát, de citrom is legyen benne,
S. hogy hallgassam meg, mi, hol, miért …
ugyanő, hogy nyomtassak ki egy 400 oldalas könyvet,
ugyanő, hogy szedjem le sorrendben a netről a pápa útjának részleteit,
ugyanő, hogy a társlapban keressem meg a mi hirdetésünket,
E, hogy készüljek a Pafi fogadására, mert aktuális,
F. hogy húzzam ki nevét az ebédelők közül,
S. 29. figyelmeztet, hogy szedjem elő az újabb BKV-bérletszelvényt, mert már csak holnap érvényes az e havi.
A biztosító igazolását kéri a forgalmiba tenni.
Én meg írni szeretek. Szervezni nem. Azért

lehallgattam az üzenetrögzítőt, lemásoltam a tarifákat, elvittem a teát, meghallgattam, hogy mi, hol, miért, halasztottam a nyomtatást, lekaptam a pápa útját,  eredménytelenül kerestem a hirdetést, korrektúráztam a Pályázatfigyelőt, elfelejtettem a névkihúzást, de holnap is jó lesz, kitöltöttem a bérletszelvényt, a szelvény is nálam van, hogy adandó alkalommal a helyére tegyem.
És voltam Tücsinél. Ma ünnepel az angyalokkal, mert mint írtam: Gábriel-la.
Az én meglepim egy http://emmausz.blog.hu/media/image/200909/1800-as évekből származó Szűz Mária medál Klapkától. A fenébe is, igaza volt: „Ne a nőt nézze, hanem az ékszert!” Én a nőt néztem. Éppen megfelelő volt a zománckép mérete, eredeti a kompozíció. Ha alaposabban megnéztem volna, feltűnik, hogy már össze se ér a karika a medálon, olyannyira megkopott a századok során.
Mindegy.
Szép ez így is, az árkádok alatt meg van egy ékszerész a lakótelepünkön. Egy forrasztás még belefér a büdzsébe.
Megint sétáltunk, beszélgettünk. A sok antibiotikum kikészítette T. bélflóráját. Étvágya nulla.
Most már szeretne hazajönni, és reméli is, hogy kiengedik, ha vérsüllyedése nem rosszabb, mint kellene. Egyebekben beszámoltam a reggeli homíliáról: Beran páter összefoglalta Nagy Szent Gergely álláspontját az angyalokról, és elemezte Sík Sándor Angyal c. versét. Mindkét anyagot leszedtem a netről, s megtetéztem velük ajándékaimat. Holnap elviszek még két csípős paprikát. T. szereti, és talán ennek az ízét még érzi is.         
Addig pedig – Mindenkinek jó éjszakát!
Tegnap szórakozott velem a blog. Azt írta ki, hogy technikai akadályok miatt nem veszi be az anyagot. Harmadszorra aztán bevette. Később láttam, hogy az első kettőt is. Ma meg nem tudtam kiritkítani a tripla anyagot. Nem tudom, mit kíván tőlem a beste féreg. Most újra megpróbálom.   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr555168625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása