Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.10.05. 14:29 emmausz

Szakmát tanulok

Most pl. főzni. Három zacskós paradicsomlevest töltöttem hat deci forró vízbe, hozzá a jól összekevert masszához egy marék kétszersült leveskockát. Hármunknak készült, de csak ketten kértünk belőle. Mivel csak frissen az igazi, a tészta kevergetése közben megettem a levest, a villával összetört fél kiló túrót (ne röhögj, nem félki lótúrót) a nagy pohár tejföl felével összekevertem, 3 percre bedugtam a mikrohullámúba. Közben felszeleteltem a vett mangalicaszalonnát. Baromi zsíros. Ezért elég nagy kockákat vágtam, hogy maradjon egy kis rágható pörc is a rengeteg zsír mellett. Mindenesetre előszedtem a tegnapi halat is, ha szükséges, vagy ha valaki jobban kívánná. Mire elkészült a sültszalonna, és kifőtt a tészta is, (Korona fodros kocka) a terjengő füstöltszalonna-illattól megmámorosodva mindhárman úgy döntöttünk, hogy a hal jó lesz később is. Már dugtam is vissza a hűtőbe. Csakugyan később kerül rá sor.

Alig volt időm jó étvágyat kívánni.
Csaknem elpusztítottuk az egész csuszát. Most nem ittunk hozzá bort, hanem egy jókora almát vagdostam fel a főétel után.
Nem maradtunk hát ma sem éhesek. Biztos, hogy így van, mert megkérdeztem Tücsitől, Micától: – Holnap mit főzzek?
Nagyon helyesen – nem válaszoltak.
Kinek jár a másnapi kajáláson az esze, amikor teljesen jól lakott?
Ha már kaja…
Mára nyolc füge ért be. Mise után leszüreteltem őket.
Szeretjük.
Még egy van a tálon.
Felszedtem egy mogyorót is, de üres volt. Három bokor ontotta idén is a mogyorót, de nem volt, aki összetakarítsa a bokrok alól. Azért még hozok fel, hogy megtudjam, milyen volt az idei termés.   
Este Tücsi nélkül indultam a taizéi imaórára. Kivételesen magammal vittem a fényképgépet is, mert jóllehet több, mint egy évtizede havi rendszerességgel van ez a fajta alkalom a plébánián, emlékezetem szerint soha senki sem készített egyetlen fotót se róla. Persze nem megzavarni indultam oda, így hát csak két képet lőttem, egyet a taizéi templomablakokat idéző képekről, a másikat a csoportról, ahogy a miatyánkhoz felállnak az oltár köré. Már megnézhetők a fotóim között.   
  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr85168633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása