Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.10.24. 13:25 emmausz

Három generáció találkozása

Tegnap óta ez van. Kicsit meglátogattak bennünket Zsu és Gosti.
Érdekes megfigyelni, hogy az unokákba hogyan égett bele az a sokféle élmény, melyek pici korukat környezték. Ágoston is nálunk lakott öthónapos korától tizenhárom hónapos koráig, tehát nyolc hónapot, és azóta is volt már itt.
Még mindig nagyon szeret focizni. Két kapura játszottunk a hosszú közlekedőn. Emlékezetem szerint valamennyi meccset ő nyerte. A matematika mostanság nagyon érdekli. Kétjegyű számokat fejben összead. Némileg a szorzás mikéntje is az övé.  Jövőre megy iskolába.
Tegnap két meccs között lementünk a Dunához régi ismerősként üdvözölni. Ágoston hamar feltalálta magát. Lefelé menet a nyomóskútból ivott. Abból muszáj inni, azt muszáj megnyomni, a kútból vizet fakasztani.
A parti kavicsok, kövek, az uszadékfa mind-mind a játék lehetőségét adják. Sok apró kaviccsal helyi esőt lehet varázsolni a víztükörre, a botokat pedig be lehet vetni mélyen a folyóba, és akkor hajóvá avanzsálnak. A nagyobb köveket muszáj belehengergetni a part menti vízbe, a laposakkal pedig kacsázni.
Ködös volt a part.
Jött néhány nagyobb testű hajó. Ezek barátságosan harsogó hullámokat vetettek. El-elnéztük a hullámokban viháncoló kutyát is. Utol akart érni minden egyes hullámtarajt. Közben a vízben caplatott – maga is hullámokat keverve.
Ma délelőtt mindenki ment a dolgára.
Tücsivel itthon találtunk elfoglaltságot, Zsu és Ágó kettesben az Állatkertben vesznek részt programokon, Mica klubot tart.
PS:

A Duna-parton készült képeket feltettem a Fotóim linkre.
A tegnapi Ötvehat c. posztom jó egy napig főoldalas volt. Néhányan hozzászóltak.      
PPS:
Tücsi lassan gyógyulgat. Lépcsőn két mankóval, sima terepen eggyel közlekedik. Sebe lassan-lassan lelappad, egyelőre nehezen szokja a változásokat, melyek inkább történnek, mintsem előre elhatározott program szerint alakulnak lábával.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr965168664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása