Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.11.03. 09:07 emmausz

Ősz

Ősz

Csörög is, zörög is
alattam az avar
amit a hideg szél
ide-oda kavar

fűszeres fuvallat
csersavas illat
tölti be a teret
és a tüdőmet

Színpompás a liget,
mitöbb: unhatatlan.
Száll az ökörnyál is –
megcsillan a napban.

Hiú ábránd mindezt
lencsevégre kapni,
amit az ősz kínál –
elég befogadni.

Ma ilyen ihletett napom van. Valami lehet a levegőben. Beszélgetek pl. BA-val (89), aki sokáig Karintiában működött. Az egyik mai napilap Kärnten térképét hozza. Azon mutatja: Valahol Villach környékén működött „fregoli” papként. Itt is-ott is helyettesített szükség szerint. Említi, mekkora élményt jelentett neki a karácsonyi éjféli mise. Kijött a templomból, s a parókiára ballagva hatalmas csönd vette körül. Csak a lába alatt ropogó hó neszezett. Egyszer csak (plötzlich) a kb. ezer méter magas hegytetőn épült toronyból megszólalt négy havasi kürt világgá kürtölve, hogy megszületett a Megváltó. Ma is a fülében szól ez a zene.
Közbevetettem: Visszaemlékezéseidből ez a költői szépségű rész kimaradt. Csak mosolygott.
Karintiában mi is megfordultunk. De nyáron. A táj Arnoldstein környékén szintén vadregényes. Hatalmas sziklameredélyek közé ékelődött a határ menti település. Ott tartózkodásunk éjjelén óriási vihart éltünk meg. „Szakadt a zápor, ömlött az ár”, noch dazu nagyokat villámlott és mennydörgött, és „a sziklára épült ház” nem dőlt össze. Elég félelmetes volt a jelenség, merthogy a sziklafalak között sokáig visszhangzott az égzengés. Igaz, Tücsi?      

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr45168677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása