Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.11.19. 07:45 emmausz

Apás szülés

Az ember hajlamos minden pozitív dolgot magának tulajdonítani, a negatívakat pedig elhárítja magától. Nézzünk csak meg egy régi brigádnaplót. Mi minden van ott összehordva. Vagy olvassuk el egy közismert személyiség önéletírását. Kiderül belőle, hogy a nap azért kelt föl, mert ő elrendelte neki. A valóság azonban olykor szöges ellentétben áll a leírtakkal.
Ma reggel – meg nem tudom mondani, hogy miért – egy kb. 30-40 éves élményem tolakodott elő. Egy régi munkahelyi élményem. Akkoriban középvezető voltam. Ez vállalati osztályvezetést jelent. Egyik baptista kolleginám, mondjuk Anikó, szeretett volna részt venni egy nemzetközi baptista konferencián. Útlevélért akkoriban a vállalat ajánlásával lehetett folyamodni a belügyi szervekhez. A Nyugatra szólóhoz pláne. Az ajánlás velem kezdődött. Természetesen javasoltam tisztességes munkatársam kérését. A személyzetisen azonban már fennakadt. Kiderült: azért, mert firtatta, hogy miért is akar utazni Anikó, aki – őszinte és nyílt ember lévén – őszintén és nyíltan megmondta hogy miért. Nem is kapta meg a naivul remélt támogatást. Magam valamiért bementem a személyzetishez, és rákérdeztem, hogy miért tagadta meg támogatását. Vöröske, a személyzetis azt mondta nekem: Azért, mert Anikó kiutazása veszélyt jelentett volna a szocializmusra nézve.
Ilyen állapotok „uralkodtak” akkoriban itthon.
Hányszor hallottam Nyugaton élőktől, hogy többet tettek az országért onnan, mint ha itthon lettek volna. Nem tehetek róla, egy hasonlat motoszkál bennem: az apás szülésé. Nagyon kedves az apától, hogy megpróbál „részt venni” a vajúdásban. Ám nem fog sikerülni. Nagyon szép dolog a részvét, szép dolog a részvétel iránti vágy is. De az apa nem vajúdik. Még ha szeretne, akkor se, legfeljebb megtörli a vajúdó homlokát.
Ha megkérdezed: kik vettek részt az 56-os forradalomban a magyarokon kívül (a magyarok oldalán), azt mondom: a lengyelek közül azok, akik vért adtak és akartak eljuttatni Budapestre, és azok a spanyolok, akik fegyverrel akartak részt venni a harcokban a magyarok oldalán. (Mint kiderült, az E. Áll.-k eredményesen meghiúsította a status quora hivatkozva.) A többiek legfeljebb drukkoltak, legfeljebb egy-egy tiszta szándékú imát intéztek a Teremtőhöz, de a vajúdásban nem vettek részt. Még a szándék szintjén sem.
Óvatosságot ajánlok mindenkinek, aki azt hiszi, hogy valamire jó szándékkal gondolni, valamiket tenni, azonos azzal, mint nyakig benne lenni a lekvárban. És nem azért mondom ezt, mert én itthon voltam, hanem azért, mert ez az igazság.
* * *
Tegnap azzal fejeztem be a posztot, hogy a mókusok nem álltak kötélnek, nem hagyták lefotóztatni magukat. Ám később sikerült lencsevégre kapni a fürge jószágokat. Két felvételt tettem a fotóim közé arról, ahogy a Sodrás utcai fákon dzsambáznak föl-alá az evetkék.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr615168704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Samu 2009.11.19. 08:57:30

De aranyosak a mókusok!!! :-)))) Itt, nálunk sajnos nincsenek, de szarkákat szoktunk látni tavasszal a munkahelyem ablakából, ui. a szomszéd telken vannak nagy fák és azokon szoktak ugrálni. Általában addig lehet őket látni, amíg meg nem lombosodnak a fák. Különben is, ha elmúlik a tavasz és közeledik a nyár, akkor behúzódnak a Városligetbe. Ott hűvösebb van, mint a szomszéd irodaház kertjében.

mick · http://emmausz.freeblog.hu 2009.11.19. 10:41:30

A természet hű maradt önmagához. Arról tanúskodik, Aki megformálta. Ezt próbálom érzékeltetni. A szarkák is aranyosak. Soraidat köszönöm. mick
süti beállítások módosítása