Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.01.09. 14:15 emmausz

Kinga nővér

*1973, †2009.
Naplójából
Egy karmelita szerzetesnő életének és halálának a misztériumáról szól, Kinga nővér OCD naplója (Nem hátráltam meg), melyben többek között a következő gondolatokat olvastam:
– A mai megsebzett világban sok az információ, de kevés a kommunikáció. (30.)
– A szív tisztasága tesz alkalmassá Isten arcának a meglátására, hiszen „boldogok a tisztaszívűek, mert meglátják az Istent.” (Mt 5,8. – 62. o.)
– Jézus-élménye: „Ott volt Jézus! Leírhatatlan élmény: túl mély és túl egyszerű!” (66.) Magam is így gondolom: Isten túl egyszerű, azért vagyunk képtelenek felfogni.
– Az ima a csönd ideje, amikor hagynom kell, hogy Isten szólhasson hozzám. Erre a csöndre kell eljutni … amikor magába ölel a csend. (85.) A csend lehetőség arra, hogy szólhasson az Isten hozzám. (88.)
– Az Úristen megszégyenített. Nem olvasta rám bűneimet. Szelíden nézett rám! Ez teljesen megdöbbentett. És jobban megszégyenített, mint bármilyen szemrehányással! (90.)

– Elfogadni a másik ember szeretetét úgy, ahogy ő adni tudja, ez nagyon nehéz. (92.)
– Werner József: A „legkisebb” az, akit a legkevésbé szeretünk. Vö. „amit e legkisebb testvéreim közül eggyel tettetek, velem tettétek”. (Mt 25,40)
– Rövid reggeli ima:
Hívtál, Uram, itt vagyok!
Menjünk együtt, Uram!
Ahol te vagy, ott akarok én is lenni,
amerre Te jársz, arra akarok járni én is!” (112.)
– Őrsy L.: Nem az a lényeg, hogy szabadnak érezzem magamat, hanem az, hogy Istennek szabad legyen bennem tetszése szerint cselekedni.
– „…este jött Dohány Zoltán atya az Úr Jézussal, mire kezdtem kissé magamhoz térni”. (170.) (Ez a furcsa nevű pap Pakson szolgált egy darabig, a Makovecz-tervezte új templomban.)
– X-nek megadatott a gyógyítása adománya… „Nem túlságosan kedvelem az ilyen típusú imádságokat” – írja (172.). (Csak gyanítom, azért nem, mert magára is vonatkoztatja: legyen meg a Te akaratod velem kapcsolatban is. Ezzel én is így vagyok. Fatalizmus, elismerem, de a másik véglet meg a ráolvasáshoz közelít: Legyen meg az én akaratom.)           
Sokat kapott Nemes Ödön jezsuitától, akit 3-4-szer is emleget naplójában. Mint kiderült ő volt az a beteg, akiért csütörtökönként reggel NÖ a miséjét mondta.
Kinga nővér idén halt meg. Rákos volt. RIP

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr605168773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása