Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.02.13. 22:44 emmausz

Kézfogó

Ma IC-vel vonatoztunk Szombathelyre, hogy megkérjem Elvira kezét Micának. Megtörtént a dolog, megtörtént az eljegyzés is. Kiegészültünk Zsuzsával, Tomival, akik éltek az alkalommal, és eljöttek, hogy együtt örüljünk az eseményeknek.Nem írom le, hogy miket mondtam, inkább azokat, amiket csak gondoltam: Népdalfoszlányok keringtek bennem arról, hogy a fiatalok szeméből mit vélek kiolvasni. Az egyik: Hát én immár kit válasszak virágom, virágom, te engemet, én tégedet, virágom, virágom.A másik: Koltayék ablaka, rózsával van kirakva, kirakva, kirakva, kirakva, de kirakva.
Azért van az kirakva: mert a Mica jár ide, jár oda, jár ide, jár oda, de jár oda.
A harmadik: …Szép is vagy te, jó is vagy te, éppen hozzám való vagy te…
Hát ez a három.
Azért a lényeget elmondtam. Ezt: Az elemi tisztességen kívül a leánykérés értelme és súlya abban áll, hogy az idősebb generáció egyetértésével támogatja a fiatalokat, kinyilvánítva, hogy közös jövőjükre vonatkozó elképzelésük megértésre és megerősítésre talál. Nincsenek magukra hagyva meghozott döntésüket illetően. Az idősebb generáció jókívánságaival megerősíti, támogatja azt.Egyébként három Miklós vett részt az alkalmon: Mica, Elvira Miki öccse, és Mickey, azaz én.Egyedül tán Zsuzsa fényképezett, majd csak elkerül hozzánk belőle néhány kép.
A Koltay szülők: Lúcia és Ferenc, a keresztmama: Etelka nővér. Jelen volt még Elvira nagyanyja és keresztapja is.
Most ugye későre jár, és elég korán keltünk: 4,45-kor, úgy hogy lassan befejezem azzal, hogy a családok jól szervezett találkozója, benne az eljegyzéssel igazán kedves emlékünk marad.
Kiegészítés. Gondviselésszerű, hogy nem történt semmi kalamitás. A meteo híre:
20:45: A Székesfehérvár—Tapolca vonalon, Balatonkenese és Székesfehérvár között szünetel a vonatforgalom, mert reggel óta nem tudják a majdnem 3 méteres hó fogságából kiszabadítani az elakadt szerelvényeket. A vonat kiszabadítására, a hó eltakarítására vasárnap reggel 7 órakor, az erős szél lecsillapodása után tesznek újabb kísérletet. (MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság – MÁVINFORM)

 


Mindenkinek jó éjszakát!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr485168811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása