Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.02.22. 19:08 emmausz

Napkelte és napnyugta


Móra tápéi parasztjai hasonlóképp mondták: „Lemén a nap a tengörbe” – így az egyik. Mire a társa odasúgta a komájának: „Tökéletlen embör löhet az, aki még azt se tudja, hogy a nap nem a tengörbe mén le, hanem átmén az Emerikába.” Nahát tökéletlenek voltak mindketten, mert sehá se mén a nap, hanem a földgolyóbis görbed alája a napnak, különféle fertályaival incselkedvén feléje – mondom immár én.
De azért valami gyönyörűség látni a napkeltét. Ma a buszról láttam: szépséges rajzolatú felhők rózsálltak a Duna fölött. Van nekem egy helyem, ahol Budapestből alkalmas panoráma látszik. A Pusztaszeri út Daubner cukrászda feletti szakaszának is a vége, mielőtt újra befordul a 29-es. Gondoltam, érdemes előkészülni egy szép fotóra.
Perceken belül odaértünk, de a korábbi impresszió köddé vált. Unalmas szürkeségek váltották fel, csupán egy tüzes rés mutatta, hogy a napfelkelte megmásíthatatlanul a küszöbön áll. Fujifilm FinePix S 5800 vissza a zsebembe. Nincs napfelkelte.
De bezzeg naplemente (franciásan ejtve naplömant) adódott. Más felhők a házunk előtti parkrészen. A parkot meg lehet unni, de a felhőket nem. Már Petőfi is énekelt róluk. A Tisza c. versből vettem az első két kép aláíráshoz részleteket. Folytathattam volna imigyen: Ó természet, ó dicső természet, mely nyelv merne versenyezni véled. De nem tettem, mert Petőfi alighanem legsikerületlenebb sorai ezek. Olyan rútak, hogy már-már szépek. Inkább kölcsönkértem a francia felhőfotósoktól két kifejezést. A felhő(zet) értelmű nuage szót és a naplemente kifejezést amikor lekussol a soleil. Hátha a netről rámegy valaki a képekre. Értse, hogy nem akar több lenni, mint a felhők és a napnyugta szépségét megmutatni ebben a megismételhetetlenül egyedi változatban.
Így hát a napi fotó-gyakorlás is megvolt, mire a nap leszállt.
Nem tudom, mi ütött belém.
Írok és írok egész nap.
Mi lesz holnap?
Nem tudom.
Lehet, hogy nem fog eszembe jutni semmi. Inkább megírom ma, amit megírni szándékoztam. Lesz hát még egy posztom, melynek címe: Retro
Ide pedig már csak azt rovom, ami többször bevillant a nap során: tíz éve elment anyánk ma volna 87 éves.
RIP.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr495168824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása