Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.03.19. 16:23 emmausz

Az Óbudai szigeten

Régen jártam az Óbudai szigeten. Utoljára talán egy szigetfesztivál után. No hiszen. Egy fotóval lehetett volna jellemezni a dúlt állapotokat, melyek szenvedője a természet volt. A kép címe stílusosan: Tájkép csata után lett volna.
Most ahhoz képest gyönyörű állapotokat találtam. Mindenütt csend, már amennyire annak lehet nevezni a madaraktól hangos szigeti ligetet. Alig találkoztam emberrel. Az első egy velem szembe jövő úr, nagy távcsővel a nyakában. Gyanítom, hogy Schmidt Egon lehetett, de ha nem ő, akkor valamelyik ornitológus társa. Aztán sokáig senki. A szigetspiccet egy pár biciklis, apa és fia, közelítette meg, csendesen figyelték a víz játékát, talán kavicsokat dobáltak a Dunába, hogy valami egészen személyeset cselekedjenek. Később egy fűben olvasgató asszonnyal és két párral találkoztam. A játszótéren közben elég sokan összegyűltek. Alaposan elfáradtam két és félórás csavargásom közben.
Szippantottam a jó levegőből, legeltettem a szememet a zöldtermészeten, no meg a földön. Ma nem kerestem pénzt, mégis találtam. Na nem sokat, egy szocialista öt forintost és egy német EU egycentest. Sok pénz heverhet a szigeten, ahol jártak – mi az, hogy jártak – palotát építettek a sziget Hajógyári traktusán. S azóta? Ha csak a fesztivál közönségére gondolok, mennyi fűbe esett érme lehet ott? Ki tudja? No ez csak egy kis numizmatikai kitérő volt.
Én, aki mindig talál valamit, most egy napszemüveget találhattam volna, ha lemegyek érte a gát oldalán az ártéri fák közé. Ott lógott felakasztva egy ágra, s csillogott mindenféle irányból tekintve. Azért is tűnt fel. Mi lehet ennyire csillogó valami az ágak között?
A szigeten járva akaratlanul is az elmúlást találja az ember. Munkáskéz után kiált az a mérhetetlen mennyiségű korhadó fa, melyek a magas vízállások alkalmával fordulnak ki a helyükből, hogy azután elenyésszenek. Néhány célgép segítségével rendet lehetne rakni, s a korhadt törzsekből egy hatalmas tábortüzet rakni, vagy ha megéri, elcipelni egy hőközpontba.
Ebben az állapotában nagyon gazdátlan benyomást kelt a sziget, ami persze ugyanakkor romantikussá is teszi.
Itt-ott azért munka is folyt. Pl. az egyik vízisport-telepen lakkozták, csiszolták a hajókat.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr205168849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása