Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.03.22. 15:03 emmausz

Csavargásom Csillaghegyen

Ma megint csavarogtam egyet, és arra a következtetésre jutottam, hogy nem esett ki a ritmus a szívemből. Kifejezetten erőltettem, hogy kell-e lihegnem vagy sem.
Nem kellett.
Tovább fogom fokozni a sétatempót és idejét is. Edzésben kell maradnom.
Egyébként is úgy kell nekem, miért nem komálom az úszást.
Ma Csillaghegyet vettem célba. Rómairól átkacsáztam csillaghegyre. A strand nyitva van, legalábbis a fedett uszoda működik. Készítettem néhány fotót az engem megkapó tájról, s néhány közelit barkákról. Ki akartam próbálni a szupermakrót. Működik, ha rendesen beállítom. Viszont a rügyeket oly közelről kell fotózni, hogy összetaknyolják a lencsét. Ez pedig nem használ a képek élességének.
Ha tehát makrózol, száraz valamiket kapj le, hogy elkerüld a hasonló gondokat.

A frontok ráerősítenek ritmusmegtartó gyógyszeremre, és akkor alvás nincs. Viszont rádióhallgatás igen. Számos érdekes műsort kifejezetten éjszaka adnak.Sokfélét hallgattam, az egyik legtanulságosabb történetet egy szociális munkás mesélte el, aki részt vett politikusok párbeszédén. Ott volt többek között Mikola István és még több korifeus. Akkor a riportalany már csövesek között dolgozott. A miniszterek meghallgatták, de nem igazán érdekelte őket a hajléktalan-kérdés. Talán Csehák Juditot kivéve, akit magával vitt egy alkalommal a csatornákban, barlangokban élő csövesek közé. A szociális munkás azt fogalmazta meg, hogy sok barátja akadt mindkét oldal pártjaihoz tartozó politikusok köréből, és Csehák Juditról pedig azt mondta, hogy kitűnő felkészültségű szakember volt, aki őszintén érdeklődött az elesettek iránt. Persze azt is megfogalmazta, hogy az utolsó 8 év merő borzalom és pusztítás volt, nem pedig a társadalom felkarolása.

Osztom véleményét.
Minden pártnak vannak kitűnő szakemberei, és sajnos a kapcsolati tőkével hatalmasan visszaélő erkölcstelen parlamenterei is. A hatalommal való visszaélés mértéke időről időre változik. Az utóbbi csaknem 10 évben pocsék és erkölcstelen, viszont gátlástalan valakik garázdálkodtak. Elég, ha bármelyik tévécsatorna hírműsorát öt percig hallgatom.
Az ország csődbevitele leginkább a tatárjárás utáni állapotokhoz vagy a törökdúláshoz hasonló. Mekk mester hozzájuk képest a szakma kiváló dolgozója.
És akkor még jóhiszemű voltam.


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr365168852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása