Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.04.19. 07:06 emmausz

Részletesebb beszámoló

Tegnap alig volt időm-erőm posztom megírásához. Inkább csak jelzésszerűen számolt be arról: hol is jártunk, mit is végeztünk.
Egy kicsit a részletekről: Leendő nászuram: Koltay Ferenc (BOSCH-érdekeltségüket, műhelyüket vezeti odahaza. Felesége Lúcia ugyanott a „szakszervezet”, mert ellátja az alkalmazottak érdekképviseletét is, miközben adminisztrál. Elvirát nem mutatom be, ő a menyasszony. Öccse, Miki Győrben egyetemista, emlékezetem szerint járművekkel foglalkozó képzésben vesz részt. Húga, Ilona középiskolás, szerzetesekhez jár, s lovagol, nem is akárhogyan.
A tegnapi felvételeken egyszer mindenkinek a neve szerepel kiírva, majd csak kezdőbetűvel jelezve. Tehát először pl. Elvi, Luci, Ilcsi, Tücsi, utóbb csak így: E.L.I.T.
A miséről.
Sok és szép temploma van Szombathelynek. Mi tízre mentünk a ferencesekhez. Tömve volt a templom, és kifelé vonultukban megszámoltam a ministránsokat. 51-en voltak. Nem emlékszem, hogy valaha is láttam ennyi beöltözött gyereket. Az énekes mise átlagos ideig tartott, rövid prédikációval, az énekek kivetítésével. Azért volt átlagos hosszúságú, mert ekkora asszisztencia be- és kivonulásához percek kellenek.
A Rábahídvégi Csárdában nagyon tudnak főzni, és hatalmas süteményekkel traktálják a megrendelőt. Mi két rétessel éltünk. Melegen hozták ki a vastag szeleteket tele mákos és meggyes töltettel. Hatalmas volt.
Nehéz ott diétázni, bár nem lehetetlen, mert kérésre grillezett halat kaptam hozzá illő körettel.
Megnéztünk egy középiskolai kollégiumot azoknak a vendégeknek a számára, akik a délutáni esti programot nem kívánják korahajnalig folytatni és már a roki nem a kedvenc táncuk. A koles a Koltay család házához nagyon közel van, a templomhoz is, és jó pihenési tisztálkodási lehetőséget ad bárhány vendégnek, családnak. Majd erről értesítés megy, de a család azt szeretné, hogy aki rokon eljön a lagziba, az maradjon ott másnap korahajnalig (buszon távozók) és reggelig, akik kocsit vezetnek, hogy éjszaka pihenhessenek indulás előtt.Voltunk a székesegyházban is. A fotók mutatják, milyen szép. Sok mindent felújítottak benne, a kereszthajóban négy bibliai jelenetet festett Kisléghy Nagy Ádám. Mivel bemozdultak, a felvett fotókat töröltem. Aki eljön, mindet megnézheti.
Ma esőre ébredtünk. Örülök neki, mert ha elég magasban keletkezett, talán az Izlandról érkezett lávahamu szennyezést belemossa a földbe. Feltehetően hasznos ásványokkal fűszerezi meg.
A szombaton vett hosszú virágosládában megágyaztam a kapott árvácskáknak. Most rajtuk a sor. Keljenek ki mind, és akkor erkélyünk teli lesz tiri-tarka virágokkal.

Ma szerettem volna nyeregbe pattanni, de ilyen láncrozsdásító időben inkább gyalogolok.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr935168884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása