Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.06.06. 14:16 emmausz

Meggondolások

A nyuggert reggel hamar kiveti az ágy magából. Különösen akkor ébred idő előtt, amikor tudja, hogy nem kell időben felkelnie. Négykor még ciki kikelni az ágyból, ha másért nem, mert felébresztem a társamat is magammal rántva az álmatlan hánykolódásba.
Öt után a felkelést már indokolni lehet.
Be kell készíteni a napi drogokat a három, erre a célra kinevezett tartóba. Ha szükséges, fel is kell tölteni a készleteket. Aztán egy jó kávé, mellé a 6 tabletta.
De ha már így belejöttem az ébrenlétbe, akkor ideje reggelizni is. Ez elég visszafogott valami. Öt-hatfelé szeletelt zsemlekorongocskára rakott baromfi-párizsi, egy-két cikk erős paprikás macisajt. Eddig késő délelőtt vagy koradélután indultam portyára. Most viszont felfigyeltem a meteorológia újabb fenyegetésére: „erős napon akár 27 fok is”. Akkor viszont jobb reggel kutyagolni (ha már szamaragolni, tevegelni, vagy – Uram bocsá’ – lovagolni, nem adatik meg), mint a pörkölő napsütésben.
Nos.
Már minálunk, babám, már minálunk, babám, az jött a szokásba:
Levisszük a kacatot, levisszük a kacatot a szemetes kukába.
Kézbe kapunk egyet, a kikészített csomagokból, oszt
levisszük a garázsba, (vagy rögtön a kukába?) kettészelektálva.
Magyarán.
Ahányszor csak lemegyünk, mindig szállítunk is valamit a közeli lomtalanítás miatt a garázsba. Onnan fogjuk a sarokra kilökni a feleslegességeket.
Nem szívesen dobok el mindent. Pl. a lebontott kéttálcás rm mosogatónak nincs baja. A nemrég feltett WC-tartálynak felszerelésestül szintén nincs baja. De a Gorenje négylángos elektromos tűzhely is dolgozik még. Mondanám, hogy ingyen elvihető, de hiszen a lomtalanításkor (14-én) is ingyen viszik el. Az a különbség, hogy az eredeti funkciójukban használható valamiket kár volna szemétként kezelni. Hátha valakinek éppen ezekre van szüksége. Az elaggott hűtőszekrényről nem mondom ezt. Jobb eltakarítani, mert sok áramot fogyaszt, ámbár az is dolgozik még, hűt rendesen. Nos mindegy.
Innen letakarítjuk a dolgokat, aztán lesz, ami lesz.       
Ma egy szekrényt vittem le, 3 zsákocska szemét társaságában, de össze van készítve néhány bútorlap, képkeret és egy kiszolgált edényszárító (rozsdás). Délután ezeket cipelem le.
Reggel megtettem az egészségügyi köreimet. Az árvíz látható jeleit fotóztam a Rómain.
Nem fotóztam viszont két sportolót.
Az egyik egy öreglegény, fehér zokniban és elegáns tornacipőben, adidas dresszben, tehát úgy, ahogy köll, igen sportosan öltözve tolta az enyhe lejtőn felfelé hegyi-biciklijét. Megmosolyogtam magamban. A dekoráció még eredeti, de a tartalom már takarékra állítva.
Másikuk, egy öregasszony, joggingban „futott” kb. olyan tempóban, amilyenben én sétáltam. Abból ismertem fel, hogy fut, hogy karjait könyökben meghajlítva riszálta, amint a futók szokták. Csak hát szuflával már nem bírta szegény.
Nem lett volna egyszerűbb, ha ő is sétál?
Érdemes felismerni azt a pillanatot, amikor le kell tenni a cigarettát, vagy
Abba kell hagyni a kerékpározást vagy
a kocogást.
Egyszer tán a gyaloglást, sétálást is.
Kinek mit, mikor …
Mindenki maga tudja.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr415168937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása